KISÚJSZÁLLÁS

2018.08.25. 16:30

Kibővített kiállításon láthatók a kisúji szobrász alkotásai

A városnapok keretében a Papi Lajos Alkotóházban Pintér Attila szobrászművész nyitotta meg a Papi Lajos szobrászművész munkáiból, személyes tárgyaiból álló kiállítást.

Daróczi Erzsébet

Az iskolába készülő Papi Lajoska szobra, ahogy apja látta őt

Papi Lajos szobrászművész 1921-ben Kisújszálláson született, s haláláig itt élt és alkotott. Az Alkotóházban képzőművészeti gyűjteménye egy része állandóan látható, most a bővített kiállítás az alföldi szobrász mindennapjaiba is betekintést nyújt.

Itt találkoztunk fiával, ifj. Papi Lajos fotóművésszel, aki több évtizedes eredményes fotográfusi életpályája elismeréseként Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Művészeti Díjban részesült.

A díj mellett nagy öröm számára, hogy most apja rég nem látott tárgyait is bemutatják. A kibővített kiállítás szeptember végéig látható, azután csak az állandó Papi-kiállítás lesz nyitva.

Az iskolába készülő Papi Lajoska szobra, ahogy apja látta őt

Ifj. Papi Lajos fotós édesapjától örökölte művészi látásmódját, alkotói vágyát. Fiatalon kezdett fotózni. Bár imádott fényképezni, nyugdíjazásáig géplakatosként dolgozott. Közben fotóriporteri képesítést szerzett, 1982-ben nyílt meg első kiállítása, azóta fotói bejárták a világot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában