JÁSZBERÉNY

2018.08.31. 19:46

Most jön a java: a jövő héten kezdik a 32-es újraburkolását

Az előre meghatározott ütemben halad Jászberényben a kerékpárút-hálózat bővítése, várhatóan szeptember végére vonulnak le a kivitelezők. A tanévkezdésre ugyan nem fejeződik be az aszfaltozás, de az érintett iskolák megközelítése addig is biztosított.

Banka Csaba

Szeptember végén fejezik be a 32-es főút mentén épülő, osztott kerékpárút és járda kivitelezését.

Fotó: Banka Csaba

Nyár elején számoltunk be arról, hogy a város központjában több beruházás is zajlik párhuzamosan. Lányi László, a jászberényi polgármesteri hivatal városüzemeltetési irodájának vezetője elmondta, hogy az aszfaltozási munka dandárja az ősszel következik.

A 32-es főútvonal városi szakaszát – a jászárokszállási bekötőúttól egészen a Megyeház utcáig, a Lehel Vezér Gimnázium mellett található kereszteződésig – újraburkolják. Az elmúlt hetekben a csapadékvíz-elvezető csatorna, illetve a szennyvízcsatorna elhasználódott, régi csöveinek cseréjét, illetve a vezetékek kiváltását hajtották végre.

– A legutolsó információnk szerint – mondta érdeklődésünkre Lányi László, a jövő héten vonulnak fel munkagépeikkel a kivitelező cég dolgozói, és az ősz folyamán be is fejezik az aszfaltozást az érintett városi főútszakaszon.

A forgalom csökkentése érdekében bevezetett korlátozások továbbra is érvényben maradnak, amíg a munka zajlik, e szerint kizárólag célforgalom esetén hajthatnak erre az útra a hét és fél tonnánál nagyobb teherautók.

Közben, ezzel egy időben a főút mellett húzódó kerékpárutat is meghosszabbítják a városközpontig. Hegyi István, a berényi polgármesteri hivatal városfejlesztési irodájának vezetője elmondta, hogy a Jászberényben jelenleg több helyszínen zajló kerékpárút-építés kivitelezési munkálatait – köztük az említett főút menti területen is – szeptember 30-ig befejezik.

Szeptember végén fejezik be a 32-es főút mentén épülő, osztott kerékpárút és járda kivitelezését.
Fotó: Banka Csaba

Az út mentén két általános iskola is található, a Nagyboldogasszony Katolikus Általános Iskola, valamit a Székely Mihály Általános Iskola. A tanévkezdésre ugyan nem készülnek el a kivitelezéssel ezen a szakaszon – tájékoztatott az irodavezető –, de az intézmények megközelítése így is biztosított lesz.

A főbejáratokat nem lehet majd használni a munkák befejezéséig, az iskolákat a Galamb, a Petőfi Sándor, illetve a Verseny utcák felől lehet majd megközelíteni.

Még hónapokig tart a kivitelezés

Ezekben a hetekben a város több pontján is dolgoznak, dolgoztak úgynevezett hivatásforgalmú – tehát a munkába járást, a hivatalok megközelítését segítő – kerékpárutak építésén. Munkagépeket láthatunk a Jászjákóhalmi út mentén, a városi kórház, illetve a Szentkúti templom térségében, a Nagykátai úton (a 31-es főút Jászberényből kivezető szakasza mentén).

A fejlesztési program részeként újult meg tavasszal a nagytemplom mellett található parkoló, a Nádor utcai kerékpárút egy része, illetve a 32-es főút menti szakaszt is ennek keretében építik.

A kivitelezést szeptember végéig szeretnék befejezni, a projektet pedig október végével zárják le. A város 325 millió forint támogatást nyert beruházásra, amihez saját költségvetéséből 86,4 millió forintot tett hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában