VIDEÓVAL ÉS GALÉRIÁVAL

2018.08.04. 16:30

Szőrgombócok mérték össze tudásukat Szolnokon egy jó cél érdekében

Lelkes gazdik és kutyusok gyűltek össze a szombati hőségben az Aranyi Sándor út végén, a kis fahídon túli füves területen. A szőrös találkozónak persze apropója is volt, mégpedig az Első Topdogs Jótékonysági Házikedvenc Vizsga, ahol a résztvevő gazdik, na és persze kutyusaik megmutathatták egymásnak és a versenybírónak, hogy mit tudnak.

Szoljon.hu

A feladatsor teljesítése után bíró véleményezte a kutyusok ügyességét

Fotó: Szarvák Emese

A megmérettetés különlegessége, hogy ez egy kifejezetten nem munkakutyásoknak szóló program, ami ráadásul jótékony célt szolgált, ugyanis a nevezési díjakból befolyó összeg és az itt kapott adomány az utolsó szálig a Szolnok Városi Állatotthon bundás lakóinak boldogulását szolgálja.

Na de mutatunk is egy kis ízelítőt, milyen ügyesek voltak a tudásukat összemérő kutyusok!

A nevező gazdiknak és ebeknek egy ügyességi pályát kellett teljesíteniük, ahol a behívást, pórázon és szabadon sétálást kellett bemutatni, de persze nem maradhattak el a „fekszik” és az „ül” parancsok sem, a gyakorlat végén pedig egy saját trükköt kellett a kutyusoknak bemutatni.

Ő itt például már biztos nem kezdő kutyus a tanulásban, érdemes megfigyelni, hogy szinte le sem veszi a gazdiról a szemét és a feladatokat is egész profin végzi.

A verseny ötletgazdája és szervezője, Kröpfl Erzsébet itt mesélt nekünk bővebben a házikedvenc vizsgáról, erről az egyedülálló kezdeményezésről, ami ha minden igaz, jövőre is folytatódik.

Fotókat pedig itt nézegethet a kutyás eseményről:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában