KUNSZENTMÁRTON

2018.08.25. 14:30

Új pap érkezett Kunszentmártonba

Elbúcsúzott nemrégiben a várostól Kalaman János plébános.

Joó Zsuzsa

Az atyát három évvel ezelőtt helyezte Kunszentmártonba a szeged-csanádi püspökség, akkor, amikor az előző plébánost, Kövesdy Zsolt atyát egy máig nem igazolt vád miatt elhelyezték innen.

Az Isten szolgálatában itt töltött három év után Kalaman János augusztus első vasárnapján tartotta „búcsúzó” szentmiséjét a Szent Márton-templomban.

Az új plébános, Forgó Miklós augusztus 6-án foglalta el szolgálati helyét. Forgó Miklóst, akkori diakónust, a Szent Gellért Szeminárium növendékét 2009 júniusában szentelte pappá a szegedi székesegyházban Kiss-Rigó László megyés püspök. (A diakónus a szentmisén evangéliumot olvashat, eskethet, keresztelhet, azonban nem misézhet, és nem gyóntathat. A felszentelt pap ez utóbbiakat is megteheti.)

Kalaman János Kunszentmártonból a Békés megyei, román határhoz közeli Kevermesre került, Forgó Miklós pedig a Csongrád megyei Sándorfalváról érkezett a tiszazugi városba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában