VIZSGÁLAT INDULT

2018.09.08. 11:24

Néha hiába várnak az utasok a szolnoki Barázda úti buszmegállóban

Többször előfordult, hogy nem időben érkezett, vagy egyáltalán nem jött a busz a szolnoki Barázda úti megállóhoz – panaszkodnak a környéken élők.

Molnár-Révész Erika

Rajz Imre és párja, Melinda négyéves kisfiukkal és nyolc hónapos kislányukkal

Fotó: Mészáros János

– Épp a minap történt, szakadt az eső. Reggel vártuk a 9-es járatot, óvodába készültünk a kisfiunkkal. A busz azonban nem jött. A szintén erre közlekedő abonyi busz pedig nem állt meg a Barázda utcai megállóban.

– Ebben az időben, gyalog kellett vinnünk a négyéves kisfiunkat az óvodába! – meséli bosszúsan a Budapest úton lakó Rajz Imre.

A kétgyermekes családapa azt mondja, ami történt, az utolsó csepp volt a pohárban, ugyanis ez már nem az első probléma a buszközlekedéssel kapcsolatban, amivel az itt lakóknak szembesülniük kell.

– Erre az abonyi busz jár, és naponta néhányszor a 9-es járat. Nem csak az fordul elő gyakran, hogy korábban megy el a busz, de az is, hogy egyáltalán nem jön.

– Volt, hogy olyan járat jött, amelyre nem tudtuk felrakni a babakocsit, és olyan is volt, hogy hiába jeleztem többször is a sofőrnek, hogy le akarunk szállni a Barázda utcánál, nem állt meg. Csak amikor már ordítottam egyet... – sorolja a régóta tapasztalt gondokat a családfő.

A Budapest és a Barázda az utolsó utcák Abony irányában, a város határát jelző Szolnok tábla után. Éppen ezért a lakott területre vonatkozó sebességkorlátozás sem érvényes már itt.

Az itt élők szerint a tábla áthelyezése megoldást jelenthetne.

– Nagyon veszélyes! Napközben sokszor lehetetlen átmenni az úttesten, főleg gyermekkel, kijelölt gyalogátkelőhely ugyanis nincs. Az autók és a hatalmas kamionok kilencvennel, százzal hajtanak le a felüljáróról.

Rajz Imre és párja, Melinda négyéves kisfiukkal és nyolc hónapos kislányukkal
Fotó: Mészáros János

– Volt itt már halálos kerékpáros- és gyalogosgázolás is – mondja Imre, aki szerint bár ez a két utca a város egy rejtett zuga, de szolnoki emberek lakják, akik szintén megérdemlik a többi lakost is megillető szolgáltatásokat és életkörülményeket.

A szolnoki önkormányzat későbbre ígér tájékoztatást a tábla és a gyalogátkelőhely kérdésében.

– A tábla áthelyezésének kérdése több napos egyeztetést vesz igénybe az ügyben illetékes városi főépítésszel, mivel ezzel módosul a város belterületi határa. Mivel a Budapest és Barázda utca térsége a város külterületén található, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kezelésében áll.

– Ezért a társaság illetékességi körébe tartozik a sebességkorlátozó tábla kihelyezése és gyalogátkelőhely létesítése is. A kérdések leegyeztetése a Magyar Közút Zrt.-vel ugyancsak hosszabb időszakot igényel – áll a válaszban.

A társaság elnézést kért

– A Barázda úti autóbusz-megállóban minden Abonyba és Abonyból közlekedő autóbusznak meg kell állnia. A konkrét estet kapcsán az autóbusz vezetőjét jegyzőkönyvben meghallgattuk, vele kapcsolatban eljárunk – reagált a történtekre Pásztor József, a buszokat működtető Középkelet–magyarországi Közlekedési Központ Zrt. koordinációs és megyei területi igazgatója.

Hozzátette, több fórumot is működtetnek az utasok panaszainak fogadására, melyeket minden esetben kivizsgálnak, és ha megállapítható a sofőr felelőssége, az eset súlyának megfelelő szankciót alkalmazzák.

– Nyomatékosan felhívtuk minden autóbusz-vezető figyelmét az utasbarát, körültekintő, menetrend szerinti munkavégzésre. Megtesszük a szükséges intézkedéseket, hogy a város peremrészén élők is igénybe vehessék társaságunk szolgáltatását.

– Az okozott kellemetlenség miatt ezúton is elnézést kérünk az érintettektől! – hangsúlyozza a közlekedési társaság megyei vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában