NAGYIVÁN

2018.09.27. 12:40

Új egészségügyi centrum épül a községben

Egyszerre több beruházás zajlik a valamivel több mint ezer lelkes községben. Megújul az iskola és az óvoda épülete is. Fontos mérföldkő Nagyiván életében az új orvosi rendelő felépítése.

Ujvári László

Az időjárás, valamint a szakemberhiány miatt a kivitelező csak később tudott munkához látni. A beruházás jelenleg a felénél tart. Az ötvenmillió forintból épülő egészségügyi centrumban háziorvosi-, szakorvosi ellátás, valamint a védőnői szolgálat fog helyet kapni.

– Hamarosan befejeződik az energetikai fejlesztés, mely két önkormányzati ingatlant érint. Az Idősek Napközi Otthonát, valamint az általános iskolát – vázolta érdeklődésünkre Bári Ágnes alpolgármester.

Külső hőszigetelés, nyílászárócsere, teljes akadálymentesítés és napelemek felhelyezése valósul meg hatvanötmillió forintból. Hasonló munkálatok zajlanak az óvoda épületén. Beépítik a tetőteret, bővítik a meglévő férőhelyek számát és átalakítják a konyhát. Komoly logisztikát igényel a százmilliós fejlesztés, valamint a nevelési munka összehangolása. Közel negyven gyermek jár az óvodába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában