GALÉRIÁVAL

2018.09.25. 16:38

Új gyárrészleggel bővült a Béres szolnoki telephelye

Új gyárrészleget avatott szolnoki telephelyén a Béres Gyógyszergyár. A milliárdos beruházás részeként minőségellenőrzési laboratóriumot is kialakítottak, mely kutatás-fejlesztési célokat szolgál majd.

Hartai Gergely

Fotó: Mészáros János

Szinte napra pontosan egy éve álltunk itt, hasonló körben. Büszkeség, hogy azóta ismét fejlődtünk… – kezdte mondandóját dr. Béres József. A Béres Gyógyszergyár elnöke elmondta, a szolnoki telephely újabb bővítését saját erőforrásaik mellett jelentős kormányzati támogatás segítette.

Megtudtuk, a mostani beruházás keretében egy kétezer-ötszáz négyzetméteres, használaton kívüli üzem átalakításával egy korszerű minőségellenőrzési laboratóriumot hoztak létre. Emellett pedig újabb termékek gyártását megteremtő gyártóterületet is kialakítottak. A beruházással 37 új munkahelyet teremtett a vállalat. A projekt értéke 3,2 milliárd forint volt, melyhez a pénzügyminisztérium 1,3 milliárd forint vissza nem térítendő támogatással járult hozzá.

– Ma a Béres az egyik legismertebb márkanév Magyarországon. Árbevételünk döntő részét pedig a belföldi értékesítés adja. Ám intenzíven fejlődünk az exportpiacon is. Hiszen bevételünk húsz százaléka éppen az exportból származik – taglalta dr. Béres József. Majd hozzáfűzte, tevékenységükkel továbbra is a társadalom iránti felelősségvállalást és a megbízhatóságot képviselné a vállalat.

Az eseményen Orbán Viktor miniszterelnök a családi vállalkozás teljesítményét méltatta. Közölte, az elmúlt két évtizedben a Béres Gyógyszergyár tíz milliárd forintnyi beruházást valósított meg. – A Béres család egy tudományos felfedezés köré építette fel vállalkozását. A kormány mindent megtesz azért, hogy minél több magyar családi vállalkozás járhassa be azt az utat, amely a Béres mögött van… – hangsúlyozta a kormányfő.

Majd kiemelte, a választások óta a Béres üzemcsarnoka a tizedik üzem, amit átadhatott a kormány. Ezek az üzemek együttvéve közel 65 milliárd forint értékű beruházást és kétezer új munkahelyet jelentenek. Orbán Viktor ezután a hazai vállalkozások megerősítésére hívta fel a figyelmet.

– Kiszolgáltatott helyzetbe hozhat minket, ha nincsenek erős, és külföldön is sikeres vállalataink. Hiszen minden, magára valamit is adó ország igyekszik helyzetbe hozni a saját iparát. A magyar gazdaság akkor lesz biztonságban, ha a hazai vállalatok súlya meghaladja majd Magyarországon a nemzetközi cégekét. Ebben játszik kulcsszerepet a Béres Gyógyszergyár… – fogalmazott.

A miniszterelnök zárszavában kifejtette, hazánk tekintélyes múlttal rendelkezik a gyógyszergyártás terén. S a foglalkoztatottság szempontjából is előkelő helyen áll az ágazat. A gyógyszeripar ugyanis 14 ezer embernek ad munkát hazánkban, s ezzel 34 ezer család megélhetését biztosítja.

A város gazdaságát erősítik

Szalay Ferenc polgármester az ünnepélyes átadón arról beszélt, Szolnok fejlődésében fontos partner a gyógyszergyár. Mint mondta, a cég mintegy száztíz millió forinttal járul hozzá a helyi adóbevételek növekedéséhez. Ez pedig a teljes városi bevételnek igen nagy hányada. A városvezető hozzáfűzte, a társadalmi élet számos területén is kiváló az önkormányzat és a családi vállalkozás közti együttműködés. Így az egészséges életmód, a sport és a turizmus terén egyaránt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában