ZAGYVARÉKAS

2018.10.21. 09:30

Lakossági fórumokat tartottak a településen

Közmeghallgatást tartottak a hét elején Zagyvarékason. Hétfőn este a faluközpontban, a művelődési házban, kedden pedig a Vasúti Újtelep közösségi házába várták az érdeklődőket.

Kovács Berta

A fórumokon Jánosi József polgármester beszámolt az elmúlt évben megvalósult és a jövő évre tervezett fejlesztésekről, a folyamatban lévő beruházásokról, pályázatokról, meghozott testületi döntésekről, majd a lakosok fordulhattak kéréssel, panasszal a testület tagjaihoz.

Az településre be- és kivezető út állapotát mindkét helyen szóba hozták. Ezeket azonban nem az önkormányzat, hanem a Közút kezeli, de elmondásuk szerint mindent megtesznek, hogy történjenek lépések. A telepen a beltéri utak minősége is téma volt, bár történtek már lépések, például a Mártírok utcát leaszfaltozták.

Az újtelepen több egyéb problémát is felhoztak, többek között a járda hiányát, a kóbor kutyák jelenlétét, egyes rendezetlen porták környékén elszaporodó patkányokat.

Többen is panaszolták, hogy a telepen lényegében nincs semmi, se óvoda, se művelődési ház és programok, se játszótér.

Jánosi József a panaszokkal kapcsolatban elmondta, megérti a telepiek problémáját, de a fejlesztéseknél figyelembe kell venni, hogy itt csak egyötöde él a lakosságnak. Vannak azonban olyan jogos felvetések, amikkel foglalkozniuk kell.

A belterületi utak ­kátyúit igyekeznek javítani, közösségi teret próbálnak kialakítani, az elhanyagolt porták ügyében lépni fognak. A kóbor ebek begyűjtésére egy hónappal ezelőtt szerződtek egy másik állatvédő szervezettel, ők voltak is már bejáráson, fogtak be kutyákat.

Az olyan jellegű panaszokat azonban, mint például éjjel túl hangosan ugatnak a kutyák, ugyan meghallgatják, de érdemben nem tudnak mit kezdeni velük...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában