múltidéző

2018.10.28. 18:45

Régi hírek a megyéből – Nyakon lőttek egy taxist

E heti múltidézőnk keretében 22 évet megyünk vissza az időben. 1996 novemberében is számos érdekes hír született megyénkben, ezekből szemezgettünk most Olvasóinknak.

1996. november 2.

A rablók nyakon lőtték a taxist

Szerda este három férfi szállt be Szolnokon a taxiba. Tiszakécskét elhagyva – a rendőrségi megfogalmazás szerint – egy fegyvernek látszó tárgyat szorítottak a fejéhez.

Mint később kiderült, fegyver volt, mert eldördült az egyik támadó kezében, aminek következtében a taxis nyaka vérezni kezdett. A kórházban a taxis tarkójából az orvosok egy pisztolygolyót vettek ki.

Szerencsére a taxis nem sérült meg súlyosabban, ráadásul rablás is meghiúsult. Egy szemből jövő Ford Transit miatt ugyanis a három rablónak inába szállt a bátorsága, így hátrahagyva kabátjaikat, irataikat, s néhány személyes holmijukat, kiugráltak a taxiból és elszaladtak.

A rendőrök nagy erőkkel kezdték meg a helyszínelést, bajai és szolnoki kollégáikkal együtt lezárták a környező utakat.

Az akciónak meglett az eredménye: az egyik tettest, egy 23 éves szolnoki férfit elfogták.

1996. november 4.

Nagy csatában nyert az Olaj

Szolnoki Olaj KK—Zalaegerszegi TE KK 71-65 (36-39)

Este vidéki kosárrangadót játszottak a Tiszaligetben, amelynek keretében a Szolnoki Olaj KK a Zalaegerszeg gárdáját fogadta.

Ivkovios a zalaegerszegi présben
Fotó: Mészáros

Az utolsó előtti percig nyűt volt a találkozó, ám a hajrában ponterősebb pályaválasztó, ha nehezen is, de megszerezte a győzelmet.

1996. november 7.

Folyamatosan fejlődik a Hétnyi Géza Kórház

Kelet-Magyarország első diagnosztikai központját adták át Szolnokon, a Hetényi Géza Kórházban. Ezzel világszínvonalú diagnosztikai eszközök kerültek a beteg emberek szolgálatába.

Fotós: Mészáros

Az egészségügy rossz gazdasági helyzete miatt a központ beruházását és üzemeltetését csak külső egészségügyi magánvállalkozás, a Mediworld Plus Kft. valósíthatta meg. Az új centrumot Iváncsik Imre, a megyei közgyűlés elnöke avatta fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában