SZOLNOK

2018.10.13. 17:30

Tizenegyedszer rendezik meg a fiatalokat megmozgató önkéntes rendezvényt

Pénteken indult útjára tizenegyedik alkalommal a 72 óra kompromisszum nélkül elnevezésű akció a megyeszékhelyen. A szociális, önkéntes, ifjúsági rendezvényt idén Böjte Csaba ferences szerzetes fővédnökségével rendezik meg.

Hutter Zsófia

Péntek délután rendezték a megnyitót

Fotó: Mészáros János

A megmozdulás célja, hogy összefogásra ösztönözzék a fiatalokat, és együtt tegyenek egymásért, másokért és a környezetükért is.

Ezen a hétvégén a megyeszékhely kiemelt programjai között olyan tennivalók szerepelnek, mint a hadisírok gondozása, virághagymák ültetése és a cigarettacsikkek összeszedése. A feladatokhoz sok segítséget kaptak a résztvevők.

Például a Szer-telen Fiatalokért Szolnok Közhasznú Egyesület és a Magyar Honvédség 25/88 Könnyű Vegyes Zászlóalj együttműködési megállapodást kötött. Ennek keretében a Szolnokon és a környező településeken fellelhető I–II. világháborús hadisírokat önkéntes középiskolások bevonásával felkutatják, és rendbe teszik.

Péntek délután rendezték a megnyitót
Fotó: Mészáros János

Az akciók célja felhívni a társadalom figyelmét a fiatalok erejére, elkötelezettségére, lelkesedésére és segítőkészségére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában