KISÚJSZÁLLÁS

2018.10.20. 16:26

Többféle támogatással segítik anyagilag a fiatalokat

Az önkormányzat többféle módon igyekszik anyagilag is támogatni a diákokat és szüleiket Kisújszálláson.

Daróczi Erzsébet

A felsőoktatási Bursa-pályázathoz – melynek a pályázati feltételei országosan ugyanazok – a város idén is csatlakozott, de mellette más, helyi segítséget is biztosítanak.

A hiányszakmákat tanuló fiatalok támogatására meghirdetett pályázat benyújtási határideje például már lejárt, az érintetteket a támogatásokról már ki is értesítették. Mint megtudtuk, itt újabb pályázat csak tavasszal várható.

Most, még november 6-ig az önkormányzat által alapított Városi Ösztöndíj Alapítvány pályázati felhívására jelentkezhetnek a tanulók, ugyanis az alapítvány egyösszegű pályázati támogatással segíti a kisújszállási, felsőoktatásban nappali tagozaton tanulókat.

A pályázatok elbírálása során a döntéseket meghozó bizottság figyelembe veszi a pályázók tanulmányi eredményét, szociális helyzetét, valamint azt is, hogy a pályázó alap-, mester- vagy osztatlan képzésben folytatja-e tanulmányait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában