GALÉRIÁVAL

2018.11.14. 16:26

A szakmák világába kalauzolták el a diákokat Füreden

Középiskolák részvételével tartottak pályaorientációs napot november 13-án. A Bán Zsigmond Református Általános Iskola tornacsarnoka zsúfolásig telt pályaválasztás előtt álló diákokkal és pedagógusokkal.

Ujvári László

Az idei Szakmák Világa pályaválasztási kiállítás a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal szervezésében jött létre.

– Immár huszonkettedik alkalommal szervezhetünk a megyében pályaorientációs napot. Láthatóan bővült a lehetőségek tárháza, jövőkép van azok előtt, akik szakmát tanulnak – fogalmazott köszöntőjében Dr. Berkó Attila megyei kormánymegbízott.

Örömét fejezte ki, hogy nemcsak a megyéből, hanem Debrecenből és Egerből is érkeztek iskolák. Köszönetet mondott a kiállító

oktatási intézményeknek, valamint a szervező Tiszafüredi Járási Hivatal munkatársainak.

A helyi középiskolák mellett Karcagról, Túrkevéről, Törökszentmiklósról, Kisújszállásról, Szolnokról, Debrecenből és Egerből is érkeztek. Népszerű volt a Miskolci Rendészeti Szakgimnázium, valamint a Magyar Honvédség kiállítása. Utóbbi standnál egy szimulátor segítségével lehetett kipróbálni a repülést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában