Helyreállítás

2024.05.14. 12:34

Ekkora robajt még nem hallottak: sokkolta a helyieket a szelevényi házrobbanás – galériával

Hétvégén gázrobbanás rázta meg Szelevényt, a helyszínre a kunszentmártoni és szarvasi tűzoltók érkeztek. A tiszazugi kistelepülés lakói közül többen arról számoltak be, hogy ekkora robajt még sohasem hallottak. Ablakok törtek be, a szomszéd épülete teteje is megrongálódott. A helyiek értetlenül állnak a történtek előtt, a Rózsadomb utcában megrongálódott házak egy részét összefogással állították helyre.

Pakainé Pusztai Nóra

Óriási gázrobbanás rázta meg Szelevényt péntek éjjel.

Alig maradt valami a felrobbant házból
Fotó: Donka Ferenc

– Ilyet nem sűrűn él meg az ember – fogalmaztak a szomszédok az első sokk után.  A lakosok csak találgatnak, pontosan mi történhetett. Ahogy azt korábban megírtuk, a Rózsadomb utcába egy anya segélykiáltása után robbant fel a ház, ami ki is gyulladt. Az Országos Mentőszolgálat kommunikációs munkatársától megtudtuk, a házban élő gyermeket és a középkorú nőt súlyos-életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba.

Több ház ablaka kitört a környéken

Kerekesné dr. Holló Helga polgármestert a kora reggeli órákban értesítették a tűzoltóságtól. Felvette a kapcsolatot a közbiztonsági referenssel, aki tájékoztatta, hogy a helyszínen a hatóságok, a tűzoltóság, a katasztrófavédelem és a rendőrség munkatársai is jelen voltak.

Több ház ablaka kitört, a szomszéd ingatlan tetőszerkezetében történt nagyobb kár.

– Arra kerestünk gyors megoldást, mert esőt is mondott. Először úgy volt, hogy le kell szedni a csepereket és lefóliázni, aztán végülis a falubeliek összefogtak, és más módon segítettek – mondta.

Több mint húszan vettek részt a helyreállítási munkában a robbanás utáni napon.

Sokan összefogtak a károsultakért

– Lakossági felajánlásból cserép és cserépléc is érkezett, ami menthető cserép volt és felajánlottat feltették a tetőre – nyilatkozta az összefogásról. 

Másik ingatlan tetőszerkezetét is javítani kellett az önkéntes falubelieknek. A szomszédok hétfőn a biztosító munkatársait várták. 

Még tisztázatlanok a körülmények

– A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntett kísérlet, valamint közveszélyokozás bűntett miatt folytat nyomozást – tájékoztatott Mári Ilona alezredes, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Hozzátette, a folyamatban lévő eljárás érdekeire tekintettel a rendőrség nem ad bővebb tájékoztatást.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában