VÉLEMÉNY

2018.11.10. 16:30

Elszomorító, hogy néhány emberen múlhat egy település biztonsága

Mifelénk még igazán nyugalmas az élet – meséli egy hölgy, aki nemrég költözött megyénk egyik kistelepülésére. – Ha elmegyek otthonról, nyugodt szívvel nyitva hagyhatom a kertkaput, biztos lehetek benne, hogy semmi sem tűnik el.

Szilvási Zsuzsa

A manapság szokatlannak számító jelenségre a helyi polgárőr ad magyarázatot. Mint mondja, egyetlen család él a faluban, melynek tagjaival „gond szokott lenni”.

Most azonban mindannyian a hűvösön ülnek. Legalább másfél év mire szabadulnak, addig békés a falu.

Valahogy így van ez Cibakháza esetében is. Bár az utóbbi években rengetegen panaszkodtak a közbiztonságra – tegyük hozzá, joggal –, elég volt, hogy néhány család elköltözött a községből, s máris sokat javult a helyzet.

Örömteli az ilyen hír, egyben azonban mélységesen elszomorító is. Szomorú, hogy néhány emberen múlhat egy közösség biztonsága, nyugodt élete, sőt, végső soron egy egész település megítélése. Alig páran tönkretehetik a rendezvények jó hangulatát, elvehetik a jól végzett munka gyümölcsét, megfoszthatnak egy életen át összegyűjtött javaktól, megkeseríthetik a nagy többség mindennapjait.

Azt, hogy Cibakházán most „megszabadultak” a rendbontóktól, valószínűleg örömmel fogadják a helybeliek. Csakhogy ezek a családok nem tűnnek el, sőt, még csak nem is változtak meg attól, hogy más településen élik tovább az életüket.

Legfeljebb mostantól az ottaniak életét keserítik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában