VÉLEMÉNY

2018.11.10. 16:30

Elszomorító, hogy néhány emberen múlhat egy település biztonsága

Mifelénk még igazán nyugalmas az élet – meséli egy hölgy, aki nemrég költözött megyénk egyik kistelepülésére. – Ha elmegyek otthonról, nyugodt szívvel nyitva hagyhatom a kertkaput, biztos lehetek benne, hogy semmi sem tűnik el.

Szilvási Zsuzsa

A manapság szokatlannak számító jelenségre a helyi polgárőr ad magyarázatot. Mint mondja, egyetlen család él a faluban, melynek tagjaival „gond szokott lenni”.

Most azonban mindannyian a hűvösön ülnek. Legalább másfél év mire szabadulnak, addig békés a falu.

Valahogy így van ez Cibakháza esetében is. Bár az utóbbi években rengetegen panaszkodtak a közbiztonságra – tegyük hozzá, joggal –, elég volt, hogy néhány család elköltözött a községből, s máris sokat javult a helyzet.

Örömteli az ilyen hír, egyben azonban mélységesen elszomorító is. Szomorú, hogy néhány emberen múlhat egy közösség biztonsága, nyugodt élete, sőt, végső soron egy egész település megítélése. Alig páran tönkretehetik a rendezvények jó hangulatát, elvehetik a jól végzett munka gyümölcsét, megfoszthatnak egy életen át összegyűjtött javaktól, megkeseríthetik a nagy többség mindennapjait.

Azt, hogy Cibakházán most „megszabadultak” a rendbontóktól, valószínűleg örömmel fogadják a helybeliek. Csakhogy ezek a családok nem tűnnek el, sőt, még csak nem is változtak meg attól, hogy más településen élik tovább az életüket.

Legfeljebb mostantól az ottaniak életét keserítik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában