KATASZTRÓFAVÉDELEM

2018.11.30. 13:20

Két karcagi tűzoltót is elismertek hősies helytállásukért

Hősies helytállást tanúsító, a rendvédelemben hosszabb ideje dolgozó, valamint kerek születésnapjukat ünneplő kollégák vehettek át elismerést november 28-án a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon.

Forrás: Jóri András - BM OKF

 

A kitüntetettek között volt két karcagi tűzoltó is. Ők november 9-én egy tűzesetnél avatkoztak be a városban.

A jelzés érkezésekor egy szabadnapos, éppen a laktanyában tartózkodó kolléga saját autójával indult a kárhelyszínre, ahol azt tapasztalta, hogy füst szivárog a lakásból. A tűzoltó az időközben megérkező vízszállítón szolgálatot teljesítő kollégával behatolt a lakásba.

Áramtalanítottak és a konyhában levágták a tűzhelyről a közvetlen hőhatásnak kitett propánbutángáz-palackot, majd eltávolították azt az épületből. A tüzet eloltották és mentőt is hívtak, mert egy ott tartózkodó gyermek a kezén égési sérüléseket szenvedett.

Hősies helytállása elismeréseként dr. Góra Zoltán tű. vezérőrnagy, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója ajándéktárgyat adományozott Kovács Zoltán tűzoltó zászlósnak, a karcagi hivatásos tűzoltó-parancsnokság munkatársának és Barta Mihály tűzoltó főtörzsőrmesternek, a karcagi hivatásos tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltójának.

Kovács Zoltán tűzoltó zászlóst is elismerték. Fotó: Jóri András – BM OKF
Barta Mihály tűzoltó főtörzsőrmester is átvette az ajándékot. Fotó: Jóri András – BM OKF

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában