jászkunság

2018.11.26. 15:28

Két megyei mentőcsoport is kapott minősítést

Ismét újraminősítettek két járási mentőcsoportot a napokban megyénkben.

Czakó Nóra

A megyeszékhelyen megtartott, erre irányuló újraminősítő gyakorlaton a szolnoki járásból a Pelikán Járási Önkéntes Mentőcsoport, a törökszentmiklósiból pedig a Szentmiklós Önkéntes Mentőcsoport vett részt.

Mint minden ilyen gyakorlat során, a résztvevőknek most is egy feltételezett szituációban kellett helytállniuk és bizonyítaniuk.

Eszerint a Tiszán levonuló árhullám miatt a mentőcsoportoknak a vízügyi szervezet irányítása mellett az árvízvédelmi töltést kellett magasítaniuk és erősíteniük, valamint buzgárelfogást is végeztek.

Mindezek mellett kidőlt fák eltávolítása, emberek kimenekítése, a kárhelyszín légi felderítése, valamint a kimenekítettek befogadása és ellátása is a feladatuk részét képezte.

A gyakorlat végeztével mindkét önkéntes mentőcsoport újabb öt évre megszerezte a jogot arra, hogy egy katasztrófahelyzetben a hivatásos mentőszervezetek tagjaival együtt dolgozzon.

Adott esetben pedig éppen az emberi élet és az anyagi javak biztonságának megőrzésén – mondta Németh Ádám, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában