FEGYVERNEK/ÖRMÉNYES

2018.11.04. 11:25

Olykor órákat kell várakozniuk a lakosoknak

A menetrend ellenére hamarabb induló buszra, de a vonatközlekedés és a buszjáratok összehangolatlanságára is többen panaszkodnak Fegyverneken.

Molnár-Révész Erika

Antalné Csikós Erzsébet abban a martfűi buszmegállóban, amelyet az erős szél borított fel

Fotó: Illusztráció/Fodor Orsolya

A helyieknek a néhány kilométerre lévő örményesi vasútállomásra kell utazniuk, hogy vonatra tudjanak szállni. Elmondásuk szerint ötperces eltolódások miatt gyakran órákat kell várakozniuk. Decembertől egy reggeli járat helyzetét rendezi a KMKK.

– Szerettem volna átjutni Örményesre a tíz óra húsz perckor induló busszal. De sajnos az nem várta meg az indulás idejét, tíz perccel hamarabb elment. Szeretném tudni, mi az oka, hogy nem tartják be a menetrendet? – jelezte problémáját egy fegyverneki lakos.

Nem Erzsébet az egyetlen, aki panaszkodik a Fegyvernek és Örményes között közlekedő buszjáratokra, régóta gondot okoz a helyieknek, hogy a menetrend nem illeszkedik a vonatok közlekedéséhez.

– Múlt héten kedden utaztam Vácra, a hat óra negyven perckor induló busszal indultam a vasútállomásra – veszi át a szót a szintén fegyverneki Éva.

– Kiértünk az állomásra hat óra ötven perckor. A vonat viszont hat óra negyvenöt perckor, tehát öt perccel hamarabb elment. Legközelebb csak negyed kilenckor indult vonat, addig az állomáson kellett várakoznom.

– Simán kiértünk volna az előző vonathoz, hiszen a buszsofőr indulás előtt percekig beszélgetett a kollégájával – teszi hozzá bosszúsan.

Az utasok problémájával megkerestük a buszjáratokat üzemeltető Középkelet-magyarországi Közlekedési Központ Zrt-t. A társaság a vizsgálat után küldött választ szerkesztőségünknek, és elnézést kértek az érintettektől a menetrend ellenére korábban induló járat miatt.

– A Fegyvernekről tíz óra húsz perckor induló járatunkat végző autóbuszvezető figyelmetlenségből sajnos korábban indult el a menetrendben meghirdetett időponthoz viszonyítva.

– A történtek után a kolléga figyelmeztetésben részesült, melynek eredményeként a jövőben kiemelt figyelmet fordít majd munkája során a pontosságra – írta Tóth Zoltán, a KMKK megyei forgalmi igazgatója. A busztársaság válaszolt Éva panaszára is, aki a vonat indulása után öt perccel kiérkező buszjáratról beszélt.

– Szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy a járat menetrendi indulási ideje nem az autóbuszvezetőn múlik, így az csak hat óra negyven perckor indulhat, a hivatalos menetidő Örményes vasútállomásig pedig tizennégy perc.

Ez a járat Fegyvernekről gyermekeket szállít az örményesi általános iskolába – ahová reggel hét óra előtt nem érkezhetnek be –, illetve Kuncsorbáról szintén Örményesre és Fegyvernekre utaznak vele tanulók, ahová pedig nyolc óra előtt kell megérkezniük. Emiatt sem hamarabb sem később nem indítható a járat – tette hozzá a forgalmi igazgató.

Csatlakozást biztosítanak a fővárosba tartó vonathoz

Hogy az utasok mégis elérjék a reggel Budapest felé tartó vonatot, a KMKK hamarosan egy új járatot vezet be.

– Az Örményesi vasútállomásról hat óra negyvennégy perckor Budapestre induló vonathoz történő csatlakozás biztosítása érdekében társaságunk 2018. december kilencedikétől új menetrend szerinti járat beindítását tervezi munkanapokon – tájékoztatta lapunkat Tóth Zoltán, a KMKK megyei forgalmi igazgatója.

– Ez Fegyvernek piacteréről hat óra tíz perckor indul majd, és hat óra huszonnégykor érkezik meg az örményesi vasútállomásra.

– Az új járat későbbi indítása az előbbiekben részletezett okok miatt sajnos nem lehetséges, mivel mindkét járatot ugyanazon autóbusz végzi – közölte a KMKK megyei forgalmi igazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában