fejlődés

2018.11.22. 15:21

Kívül-belül megújult a nagy múltú kunhegyesi suli

Jelentős fejlődésen, változáson ment át az elmúlt években Kunhegyes nagy múltú középiskolája.

Ujvári László

Metzinger Ferenc igazgató mutatja az új kereskedelmi berendezést

Fotó: Ujvári László

Kívül-belül megújult az intézmény, eszközparkjuk csaknem teljesen kicserélődött. Az észak-nagykunsági, Tisza-tavi térség egyik meghatározó intézménye a kunhegyesi KSzC Nagy László Gimnáziuma, Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma.

– Valamilyen felújítást, korszerűsítést mindig tudunk végezni. Az elmúlt években sok tanterem újult meg, végrehajtottuk az eszközparkunk fejlesztését – ismertette a változást Metzinger Ferenc igazgató. Jelentős beruházás volt a tankonyha korszerűsítése, felújították a tetőszerkezetét is.

Ma már megoldott az intézményben a napenergia hasznosítása, napkollektorokat helyeztek el. Kijavították a sportpálya régi aszfaltburkolatát, és megvalósult a gimnázium díszudvarának térkövezése. Sikerült új eszközökkel ellátni az informatika tantermet, valamint a kereskedelmi oktatáshoz beszerezni egy teljes eladói kabinetet.

– Jelenleg egy olyan projektünk fut, mely felkarolja az alacsony teljesítményű, lemorzsolódással veszélyeztetett tanulókat. Mentori rendszerben támogatjuk őket a szakmaszerzésben – jegyezte meg az intézményvezető.

A szakközépiskolai évfolyamokon többnyire nehézipari, építőipari, kereskedelmi és élelmiszeripari szakembereket képeznek. Hangsúlyos szerepet kap a vendéglátás is. Az általános tantervű gimnáziumban pénzügyi és katonai alapismereteket oktatnak. Ezekből a tanulók később érettségi vizsgát is tehetnek.

Metzinger Ferenc igazgató mutatja az új kereskedelmi berendezést
Fotó: Ujvári László

A gimnázium első évfolyama 1964 szeptemberében indult, a szakképzés pedig ennél is korábban. Az intézményben idén négyszázhatvanöt diák tanul, ebből száznegyvenkilenc első évfolyamon.

– Befogadó iskola vagyunk, egy sokszínű, sokoldalú intézmény. Jó kapcsolatot ápolunk a helyi gazdaság szereplőivel, mely nélkülözhetetlen az eredményes szakképzésben, gyakorlati oktatásban – fogalmazta meg Metzinger Ferenc.

A sport meghatározó motívum az intézmény életében. Regionális versenyeken és diákolimpiákon rendszerint eredményesen szerepelnek az iskola sportolói.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában