a legvirágosabb város

2018.11.16. 16:47

Szolnok nyerte a fődíjat a Virágos Magyarország versenyen

Nagykőrös adott otthont a Virágos Magyarország verseny 25. jubileumi díjkiosztó gálájának pénteken. A házigazda település nevében Dr. Czira Szabolcs polgármester üdvözölte a rendezvény résztvevőit.

Koós Kata

Fejer Andor vette át a díjat

Fotó: Gulyás Sándor

– A mai nap a győztesek napja, hiszen akik ma eljöttek, mind győztesek. Közös ünnepnap ez mindazoknak, akik beneveztek a Virágos Magyarország versenybe, tettek a településük, az ország fejlődéséért, gyarapításáért – mondta.

Ezt követően a rendezvényt szervező, a mozgalmat kezdetektől fogva támogató Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója, dr. Guller Zoltán köszöntő beszédében kifejtette: a nevezések számát tekintve az idei rekordév a verseny történetében, ugyanis ez évben összesen 324 település vett részt a megmérettetésben.

A vezérigazgató kiemelte: a verseny immár jóval több egyszerű virágosításnál.

– A kezdeményezés felhívja a figyelmet az egészséges környezet és a környezettudatosság fontosságára. Hozzájárul a természeti és épített örökségünk megőrzéséhez, gyarapításához és egy vonzó országkép kialakításához. A mozgalom azért is különleges, mert képes megmutatni a közösségek valódi erejét. A versenyen induló falvak és városok nagyban támaszkodnak a helyi közösségekre, akik saját forrásból szépítik és gondozzák környezetüket, a közös munka pedig kétségkívül összehozza az embereket – mondta.

A köszöntők után a díjak átadása következett, mely során Szolnok az ötvenezer fő feletti városok kategóriájában a Virágos Magyarország környezetszépítő verseny fődíját nyerte el. A kitüntetést Fejér Andor alpolgármester vette át dr. Guller Zoltántól, valamint Borbás Marcsitól, a verseny fővédnökétől.

Fejer Andor vette át a díjat
Fotó: Gulyás Sándor

Az ezer fős és kisebb települések fődíját Dozmat, az ezer főnél nagyobb falvakét Csemő nyerte. Az ötvenezer fő alatti városok fődíját pedig a rendezvény házigazda települése, Nagykőrös érdemelte ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában