Szolnok

2018.11.06. 13:58

Tájékoztató road show-t tartottak a városházán

Szolnokra érkezett kedden a CIVIL INFO – NEA 2019 elnevezésű országos road show, ahol a Miniszterelnökségen belül működő Civil Kapcsolatok és Társadalmi Konzultáció Főosztálya munkatársai tartottak tájékoztató rendezvényt a megyei civileknek a Városházán.

Kovács Berta

A kormány számára fontosak a civilek, nem véletlen hogy felállították a Miniszterelnökségen belül a Civil Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Helyettes Államtitkárságot, mely 2019 évre csaknem 6 milliárd forintos alapot felügyel. Ez a Nemzeti Együttműködési Alap (NEA).

Hazánkban jelenleg több mint 61 ezer civil szervezet működik, a megpályázható összeg pedig évről évre folyamatosan növekszik, ezért is fontos, hogy a civil szervezetek megfelelő tájékoztatást kapjanak.

E célt szolgálta a keddi rendezvény is. 2019. január elsejétől a NEA pályázatok beadása egyszerűsödik és jelentős változások lépnek életbe, minderről kimerítő tájékoztatást kaptak tegnap a civil szervezetek képviselői. Ezen túlmenően a megyei Civil Információs Centrum (CIC) – ahogy más megyében is – segítséget nyújt a pályázatok beadásához.

Dr. Molnár Beáta megyei CIC-vezető elmondta, 2016-tól a megyei nyertes NEA-pályázatok összege folyamatosan növekszik: míg 2016-ban több mint 178 millió forint volt, tavaly már 181 millió forint, idén pedig a 190 millió forintot is meghaladta.

Ezzel szemben a nyertes NEA-pályázatok darabszáma csökkenő tendenciát mutat: 2016-ban 97 darab, 2017-ben 105 darab, míg idén 96 nyertes pályázat volt a megyében. De mindig vannak új pályázók, és ahol a CIC a járásban is felkeresi az érintetteket – például Karcag, Cserkeszőlő, Tiszafüred, Túrkeve – ott 40-50 százalékkal több pályázatot adnak be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában