JÁSZBERÉNY

2018.12.14. 09:30

Adományoztak a jász méhészek

A Jászsági Méhészegyesület tagjai a napokban mézet adományoztak a Jászberényi Szent István Körúti Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Általános Iskola, Szakiskola és Készségfejlesztő Iskola tanulóinak.

Illés Anita

Molnár György, az egyesület elnöke érdeklődésünkre elmondta, hogy ötven kilogramm mézet gyűjtöttek össze, amit negyedkilós „macikba” töltve ajándékoztak oda a gyerekeknek a Jászsági Mézlovagrend tagjai. Így százhatvan diák jutott finom, egészséges, magyar mézhez.

Az egészséges táplálkozás jegyében is jótékonykodtak, hiszen a rászoruló, sérült gyerekek anyagi körülményeik miatt nehezebben jutnak hozzá a mézhez. Az ajándékozáson részt vett Lesti Kitti idei mézkirálynő, valamint a tanulók nagy örömére egy óriásmaci-jelmezbe öltözött vendég is érkezett az iskolába.

A gyerekek műsorral lepték meg az ajándékozókat. A jótékonysági mézadományozást első alkalommal szervezték meg, amellyel a jászsági méhészek az Országos Magyar Méhészeti Egyesület kezdeményezéséhez csatlakoztak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában