JÁSZBERÉNY

2018.12.19. 16:30

Az egészséges és „szer”-mentes életmódra hívták fel a figyelmet

A Jászberényi Rendőrkapitányság a „Megelőzési és tanácsadási konferencia” állomásaként kedden tartotta meg a „Szemünk fénye!” gyermekprogramot a Lehel–Filmszínház és Mozi épületében.

Illés Anita

Mint megtudtuk, az elmúlt hetekben egyébként a Jászság több városban szerveztek előadás-sorozatot. A rendőrkapitányság a program lebonyolításában együttműködött a Jászsági Kábítószerügyi Egyeztető Fórummal (JKEF).

Ezúttal is filmvetítéssel, prevenciós előadásokkal hívták fel a fiatalok figyelmét a rájuk leselkedő veszélyekre, a drogok hatásaira, a helyes magatartási szabályokra, az egészséges és „szer”-mentes életmódra.

A szakemberek az óvodásokhoz, az általános iskolák 1–2. osztályosaihoz, továbbá a 7–8. osztályos tanulókhoz, valamint a középiskolák 9–10. osztályos diákjaihoz juttatták el az információkat.

A rendezvényen közel ezer tanuló vett részt. Szó volt egyebek mellett a serdülőkor kihívásairól, milyen kapaszkodók állnak a kamaszok rendelkezésére, a dohányzás, a kábítószerek ártalmairól és a közlekedésbiztonságról is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában