DÉL-PEST

2018.12.19. 18:48

Idén talán kevesebb állat fagyoskodik az utcán

A havas, zimankós időben minden évben sokan jelentik be, ha odakint fagyoskodó jószágot látnak. A térségi befogásokat végző Gyömrői Kutyamentsvár Állatmenhely vezetője szerint azonban eddig nagy meglepetésnek ígérkezik a december.

Hartai Gergely

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Herczig József elmondta, közösségi oldalukon korábban egy felhívást tettek közzé, hogy ha a fagyban állatot látnak a lakók, azt feltétlenül jelezzék az egyesületnek.

– Ebben a hónapban viszont nem növekedtek látványosan a megkeresések. Hiszen az elmúlt években ilyenkor már napi négy–öt bejelentés is érkezett hozzánk! Most ebből szerencsére semmi sem látszik – taglalta.

Hozzáfűzte, tapasztalataik szerint tudatosabbak ezen a télen a házi kedvencek gazdái.

– Ha akad is bejelentés, az inkább a kikötött, nem a szabályoknak megfelelően tartott kutyákra vonatkozik. Ezeket az eseteket legtöbbször a szomszédok veszik észre, és jelzik nekünk. Ám decemberben az ehhez hasonló esetek sem emelkedtek számottevően – osztotta meg gondolatait a menhelyvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában