videóval

2018.12.11. 07:00

Korszerűsítik a közvilágítási rendszert Tiszafüreden

A közvilágítás modernizálásáról, a lámpatestek nagy részének cseréjéről írtak alá megállapodást december 10-én. Egy tizenhárom éves együttműködésben gombolták újra a kabátot.

Ujvári László

Sándor Krisztán ügyfélkapcsolati vezető, Ujvári Imre polgármester és Borody Balázs igazgatósági elnök.

Fotó: Ujvári László

- Komoly mérföldkőhöz érkezett az önkormányzat. A képviselő-testületet már évek óta foglalkoztatja a közvilágítási-rendszer korszerűsítése. A hálózat elöregedett, az elmúlt években tömeges meghibásodások jelentkeztek – vázolta a helyzetet Ujvári Imre polgármester.

Az üzemeltetésre a helyhatóság még 2005-ben kötött szerződést a Közvil Zrt-vel, melyet 2017-ben újratárgyaltak. Új alapokra helyezték az együttműködést, emellett egy jövőbemutató ajánlatot kapott az önkormányzat.

Harminc millió forint értékben, a lámpatestek hatvan százalékát korszerűbb LED-es fényforrásokra cserélik. Ezáltal jelentősen megnő a hálózat energiahatékonysága, körülbelül hétmillió forintos megtakarítást eredményezve a városnak.

Sándor Krisztán ügyfélkapcsolati vezető, Ujvári Imre polgármester és Borody Balázs igazgatósági elnök.
Fotó: Ujvári László

A fejlesztéshez külső forrás nem szükséges, az önkormányzat megtakarításaiból szeretnék finanszírozni. A korszerűsítés 2019. év elején kezdődik és a következő években folyamatos lesz.

A településvezető azt is bejelentette, hogy bővülni fog a közvilágítás a Budasi Szabadidőparkban. Ezzel régi hiányosságot sikerülhet orvosolni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában