Örményes

2018.12.10. 10:30

Megszépül a Glaser-kastély

Az Ehrlich-kúria vagy másik nevén Glaser-kastély 1880-as építése óta számtalan funkciót látott már el.

M. R. E.

Már hőszigetelik az örményesi kastély falait

Forrás: Beküldött fotó

Október közepéig – amikor az épület energetikai felújítása elkezdődött – az örményesi általános iskolásoknak tartottak benne testnevelésórákat, valamint a könyvtár, az idősek nappali ellátása és a klubház is itt működött.

– A tetőszerkezetet 2006-ban javítottuk ki, az épületet pedig négy éve akadálymentesítettük. Nagy öröm számunkra, hogy tavaly sikerült megnyerni a benyújtott energetikai pályázatot is, mintegy nyolcvankétmillió forintot.

– Ebből felújítjuk a kastély homlokzatát, hőszigeteljük a falakat és a padlózatot is, és kicseréljük a nyílászárókat. Emellett korszerűsítjük a fűtési rendszert, új kazánnal és napelemmel látjuk el az épületet.

Már hőszigetelik az örményesi kastély falait
Fotó: Beküldött fotó

Jelenleg egyébként egy biomasszakazán is működik benne – tájékoztatta hírportálunkat Török Tamás, Örményes polgármestere. A kastély energetikai felújítási munkálataival várhatóan márciusra készülnek majd el a szakemberek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában