VÉLEMÉNY

2018.12.27. 12:45

Őrizzük meg a kincseket, amelyek összekötnek bennünket!

Valahogy divat lett mostanában fanyalogni, legyinteni több évszázados értékeinkre. A modern kori taposómalomban sokan amolyan fölösleges „magyarkodásnak„ tartják felidézni eleink emlékeit.

Szilvási Zsuzsa

Pedig igenis büszkék lehetünk rá, hogy a sokszínű kultúra számos sajátos értékét fedezhetjük fel még térségünkben. Ezen a tájon a kulturális, a művészeti életben a hagyományok tisztelete és a korszerűség igénye mindig fontos szerepet kapott.

Elég csak csodás épületeinkre, a kunok és jászok örökségére, ősi legendáinkra és máig élő népszokásainkra, hagyományainkra vagy éppen gazdag gyógyvízkincsünkre emlékezni. Mindezt azonban népszerűsíteni kell ahhoz, hogy mások figyelmét is felhívjuk a bennünket körülvevő csodákra.

Kitűnő eszköz ehhez megyénk értéktára, melyben immár évek óta gyarapodnak közös kincseink. Egészen biztos azonban, hogy számos olyan különlegesség akad még, amelyről egyelőre csak egy-egy kicsiny közösségnek van tudomása.

Gyarapodjon tovább a megyei értéktár, hogy minél szélesebb körben váljanak ismertté ezek a kuriózumok! Közös erővel és együttműködéssel olyan gyűjteményt hozhatunk létre, ami tovább erősíti bennünk a büszkeséget megyénk értékei iránt, bemutatja az itt élő közösségek, népcsoportok, települések, tájegységek legfontosabb momentumait.

Vegyük észre, őrizzük meg azokat a kincseket, amelyek összekötnek bennünket!

Elvégre minden fa a gyökereiből táplálkozik...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában