jászjákóhalma

2018.12.20. 15:30

Örömteli kérésnek tesznek eleget

Végéhez közeledik a jászjákóhalmi Horváth Péter Honismereti Szakkör jubileumi éve.

Czakó Nóra

Az ötvenöt évvel ezelőtt alakult szakkör ez évben többféle megemlékezést tartott, a napokban éppen azt a helyet jelölték meg, ahol tizenhét érdeklődő összejött a nemes alapító céllal, 1963. november 14-én.

Ma már az épület sincs meg a községháza mellett – ott volt a KIOSZ (Kisiparosok Országos Szervezete) helyi csoportjának az épülete.

A minap a szakkör felkérést kapott Fülöp Tibor Zoltántól, a tavaszi emlékhadjárat főszervezőjétől, hogy írjon egy TKM füzetet az éppen 30. évébe lépő áprilisi rendezvényről, melynek kezdettől tagja Jákóhalma is.

Fodor István Ferenc szakkörvezető örömmel vállalta a feladatot, hiszen rangos sorozat a Tájak-Korok-Múzeumok füzetei, melynek éppen a 849. száma jelenik meg a 170. évfordulóra a tavasszal.

Mindjárt tettek is egy egynapos kirándulást a mai szlovák határon túlra – Nagysalló–Komárom környékére, hogy fényképanyagot gyűjt­senek a kiadványba.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában