GALÉRIÁVAL

2019.01.22. 19:51

Elkezdődhet a füredi gyógyfürdő fejlesztésének tervezése

Száznyolcvan millió forint kormányzati támogatást kap Tiszafüred a városi gyógyfürdő tervezési feladataira. A részletekről sajtótájékoztatón számolt be Kovács Sándor országgyűlési képviselő és Ujvári Imre polgármester.

Ujvári László

Fotó: Ujvári László

– A gyógyfürdő fejlesztésének első és nagyon fontos lépése az, hogy elkészüljenek a szükséges tervek, rendelkezésre álljanak az engedélyek. Erre kaptunk most kormányzati támogatást – kezdte Ujvári Imre.

Az előző uniós pénzügyi ciklusban kiemelt terület volt a turizmus. Ezek a lehetőségek azonban elrobogtak Tiszafüred mellett.

– A fejlesztésnek további akadályai voltak a rendezetlen tulajdonviszonyok, ezért ezek rendezésével kezdtük a munkát – magyarázta a településvezető. Lépésről lépésre számolták fel a korábbi állapotokat.

A jelenlegi uniós támogatási periódusban nincs lehetőség fürdők fejlesztésére, ezért kormányzati segítségért folyamodott a település. Megszerezték a gyógyfürdő minősítést, majd 2017 végére látványtervekkel együtt elkészült egy megvalósíthatósági tanulmány.

A kormányzat most döntött az elképzelések támogatásáról.

– A tiszafüredi strand huszonöt évvel ezelőtt kezdett leszakadni a térség többi fürdőjétől. Most lehetőség nyílik arra, hogy egy modern, XXI. századi létesítményt kapjon a város, és ezáltal a térség – vélekedett Kovács Sándor.

Elképzelések már vannak, most a konkrét tervek elkészítése vesz rajtot. Gondolkodnak gyermekeket érintő fejlesztésekben, hiszen jelenleg nincs gyermekmedence. Szeretnének továbbá egy tanuszodát is kialakítani a strand területén. Céljuk, hogy Tiszafüred és a Tisza-tó egy négy évszakban vonzó, látogatható turisztikai célpont legyen.

A strandfürdő jelenlegi műszaki állapotát Lendvay Imre, az üzemeltető Tisza-Víz Kft. ügyvezető igazgatója ismertette.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában