KŐRÖSTETÉTLEN

2019.01.22. 11:30

Elviszik a tetétleni víztorony glóbuszának maradványait

Még tavaly nyáron sérült meg a falu víztornyának glóbusza, melyet a közelmúltban cserélt le az önkormányzat. Pásztor Imre polgármester elmondta, a régi glóbusz nem sokáig fekszik már a hivatal előtti téren.

Hartai Gergely

A glóbusz nem sokáig hever már itt – mondja Pásztor Imre 

Fotó: Mészáros János

– Hamarosan ugyanis Ceglédről érkezik egy vállalkozó, aki a helyszínen darabolja szét az avítt szerkezetet – taglalta a minap a faluvezető. Aki hangsúlyozta, egy darabban nem lehetne elszállítani az egész glóbuszt. Éppen ezért különválasztják az alumínium- és a vasrészeket, aztán pedig lemérik azokat…

– A régi glóbusz egyébként még a hetvenes években került a helyére. Így már egy több mint negyvenéves szerkezetről beszélhetünk – hívta fel a figyelmet Pásztor Imre.

A településvezető hozzáfűzte, amikor leemelték a helyéről a fémmonstrumot, hatvan mázsásra taksálták annak súlyát. Beleértve a szigetelését is. Megtudtuk, a munkálatok a laborvizsgálatokkal együtt több mint húszmillió forintba kerültek. A cserét pedig sikerült úgy megoldaniuk a szakembereknek, hogy a falubeliek napokig tartó vízhiányt nem, csupán nyomáskülönbséget tapasztalhattak otthonaikban.

– Meg vagyunk elégedve a munkálatok eredményével, nagyon jól dolgoztak a szakértők. Most azonban a glóbusz alatti terület hasznosításán gondolkodunk, mely egyelőre kihasználatlan… – emlékeztetett Pásztor Imre.

Kiemelte, a víztorony környezetében játszóteret, kerékpáros pihenőhelyet és parkolókat alakítanának ki. Emellett egy napelemes telefontöltőt is elhelyeznének a környéken. A polgármester szerint a közelben található Kocséri úton sokan kerékpároznak, ezért különösen indokolt a glóbusz alatti terület hasznosítása.

A glóbusz nem sokáig hever már itt – mondja Pásztor Imre
Fotó: Mészáros János

– A sportolási lehetőségeknek is itt adnánk helyet. Kondiparkunk alapja már korábban elkészült. A kivitelező pedig csak a jó időre vár, s aztán elhelyezi a gumilapokat és a hét sporteszközt. Köztük egyébként húzódzkodó és függeszkedő sportszereket is használhatnak a lakók – tájékoztatott a falu első embere. Az eszközöket a téli hideget követően, két nap alatt szerelik majd fel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában