múltidéző

2019.01.13. 18:10

Régi hírek a megyéből – a részeges biciklilopás

E heti múltidézőnk keretében 22 évet megyünk vissza az időben. 1997 januárjában is számos érdekes hír született megyénkben, ezekből szemezgettünk most Olvasóinknak.

Szoljon.hu

1997. január 6.

Loptak, hogy ülhessenek

A karcagi rendőrség nyomozóinak hat nap latt mindössze nyolc bűnügyben kellett intézkedniük – igaz, akkor még csak néhány nap telt el 1997-es esztendőből. Szerencsére igazán súlyos események nem történtek körzetükben, apró-cseprőbb ügyek azért mégis akadtak.

Hamar megtörtént az első bicikli lopás Karcagon. A kempingjárgányt egy kertes ház tornácáról csenték el.

A rendőröknek ezúttal nem volt túlságosan nehéz a dolguk, ugyanis a tolvaj több okból sem juthatott messzire. Egyrészt annyira csúszós volt az út, hogy nem mert, másrészt annyira ittas volt, hogy nem tudott felülni a bicajra.

A kerékpárt tolva éppen hazafelé baktatott, amikor utolérték őt a zsaruk. A gyanúsított személyén meg sem lepődtek, hisz az illetőt már a „szakma” mestereként ismerték jó ideje.

A kihallgatáson aztán egy újabb, még ugyanazon a napon történt lopásra is fény derült. Mint kiderült, társával egy családi ház nyitott folyosójáról cipeltek el egy rengőlócát. -h-

1997. január 16.

Fázós kenguruk, oroszlánok

A mai napig is elfeledkeznek a megyeik arról, hogy milyen kincsek rejlenek a környéken. Pedig karnyújtásnyira van tőlünk a jászberényi állatkert. Az 1997-es téli fotókat most itt tekintheti meg. (Fotózta: Csabai István)

1997. január 23.

A magyar kultúrát ünnepelték

megyeszerte sok városban és községben megemlékeztek a magyar kultúra napjáról. A szolnoki Galériában a Popper Cselló Kvartett lépett föl, Törökszentmiklóson Kóka Rozália, a népművészet mestere bukovinai székely népmeséket adott elő, az óvodásokból álló közönség nagy tetszésére.

Fotó: CS.I.

Abádszalókon versmondó, mesélő és meseíró gyerekek vetélkedtek, Karcagon ünnepi műsort rendeztek, és képzőművészeti kiállítás is nyílt az ünnep alkalmából.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában