múltidéző

2019.01.06. 18:20

Régi hírek a megyéből – az első emberrablási ügy Szolnokon

E heti múltidézőnk keretében 22 évet megyünk vissza az időben. 1996 januárjában is számos érdekes hír született megyénkben, ezekből szemezgettünk most Olvasóinknak.

Szoljon.hu

Fotó: Mészáros János

1996. január 9.

Tetőzött a Tisza Szolnoknál 1996 második hétfőjén

A vízállás 750 centiméter körül alakult. Az apadás gyors ütemű volt, a hét végére már meg is szűnt az első fokú árvízvédelmi készültség.

Fotó: Mészáros János

A Százlábú híd alatti út, viszont csak egy hétre rá került ki a víz alól, vagyis akkortól lehetett rajta ismét közlekedni.

1996. január 11.

Tanposta épült Szolnokon, a Vásárhelyi Pál Közgazdasági és Postaforgalmi Szak- középiskola szomszédságában.

Fotó: Mészáros János

A tetszetős külsejű épületben az iskola diákjai úgymond „élesben” gyakorolhatták az órákon tanultakat. Az emeleti részen oktató- és számítógépes termeket alakítottak ki.

1996. január 12.

Emberrablási ügy Szolnokon

Országosan is csak elvétve, megyénk bírósága előtt pedig 1996-ig egyáltalán nem emeltek vádat a súlyos, viszonylag új bűncselekményfajta, az emberrablás miatt. Erre elsőként 1996. január 11.-én délelőtt, Mezőtúr közelében történt – amúgy szerencsésen végződő – eset kapcsán került sor.

Bizonyára sokak számára emlékezetes maradt az a ’95 június 16-án késő este, Mezőtúrnak egy elhagyatott külterületi részén történt különös eseménysorozat, amelynek a rendőr-főkapitányság különlegesen kiképzett emberei vetettek véget.

Az ismertetett vádirat szerint a szegedi vállalkozót „üzleti partnerei” foglyul ejtették. Mindez a negyvenezer dollár körüli összegre duzzadt adóssága behajtásának érdekében történt.

A mikrobusszal elrabolt vállalkozó útban Miskolc felé, rádiótelefon segítségével Mezőtúron élő szüleitől kért pénzt. A rendőrök a pénz átadásánál lepték meg a társaságot.

Az ügy hat vádlottja közül egy ukrán férfi volt az elsőrendű, aki tagadta, hogy az általa képviselt ukrán cégek érdekében, a Miskolcon hozzá csatlakozó kísérete támogatásával erőszak árán akarta behajtani magyar üzlettársa tartozását. A tolmács közreműködésével megtartott kihallgatása egyébként közel három órát vett igénybe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában