múltidéző

2019.01.27. 18:45

Régi hírek a megyéből – többmilliós szeszfogás

E heti múltidézőnk keretében csak 20 évet megyünk vissza az időben. 1999 januárjában is számos érdekes hír született megyénkben, ezekből szemezgettünk most Olvasóinknak.

Szoljon.hu

Fotó: Cs.I.

1991. január 11.

Több száz galambot láthattak az érdeklődők Törökszentmiklóson, a Katolikus Népkörben, ahol a helyi galambegyesület rendezte meg az 51. kiállítását, amelyen szolnoki, abonyi, szajoli és karcagi tenyésztők is kiállítottak.

Fotó: Mészáros

A benevezett 325 galamb közül 36-ot díjazott a bírálóbizottság. Külön teremben mutatták be a valamikor Miklóson kitenyésztett „magyar szarka” galambokat. A kiállítás nagydíját Katona József aranykoszorús mestertenyésztő „magasröptű keringője” kapta.

1999. január 21.

Még akkoriban sok volt a baleset a 4-esen

A sűrű köd és a szabálytalan, nem az út- és látási viszonyoknak megfelelő előzésnek a vétlen autós lett az áldozata 20.án délután Törökszentmiklós határában, a 4-es főúton.

Fotó: Cs.I.

A szabálytalanul közlekedő, osztrák rendszámú személygépkocsi frontálisan ütközött egy magyar személyautóval, amelynek vezetője a kórházba szállítás közben meghalt. A balesetnek még egy súlyos és két könnyebb sérültje is volt.

1999. január 23.

Többmilliós szeszfogás

Eredményes napot zárhattak 22.én a jászberényi rendőrök és pénzügyőrök. Közös akciójuk során Jászberény határában, a portelki úton több mint ezer liter, zárjegy nélküli szeszes italt foglaltak le.

A Jászberényi Vám- és Pénzügyőrségtől kapott információ szerint a déli órákban' egy ellenőrzés során „akadt horogra” a zsákmány. Kiskőrösi volt az a férfi, akinek Mercedes típusú mikrobusza összesen 1680 liter, különféle szeszes italt rejtett.

Ez még nem lett volna baj, csakhogy mint kiderült, jövedéki adót egyetlen centiliter után sem fizettek. Mint megtudtuk, több millió forint értéket képvisel a rendőrök „hálóján” fönnakadt áru. A tetemes mennyiségű szeszes italt a herényi vámosok lefoglalták. bcs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában