fizetés nélkül

2019.02.13. 10:30

Mozgó taxiból kiugorva menekült egy kőteleki férfi

A Szolnoki Járási Ügyészség a napokban bíróság elé állított egy huszonhét éves kőteleki férfit, szabálysértésre vonatkozó hamis vád vétsége és más bűncselekmény miatt. A fiatalember még egy mozgó taxiból is kiugrott.

Mészáros Géza

A vádlott még tavaly októberben egy szolnoki hotelben szállt meg – tájékoztatta hírportálunkat az ügyről dr. Zsilka László, a megyei főügyészség helyettes szóvivője.

A hajnali órákban taxit rendelt magának a szállodához, majd egy ugyancsak szolnoki címre vitette magát. A fiatalember arra kérte a taxist, hogy várja meg. Kis idő elteltével a vádlott visszavitette magát a hotelhez. Amikor közeledtek a szálloda felé, a férfi a mozgó gépjárműből kiugrott, és a viteldíj kifizetése nélkül, futva távozott a helyszínről…

A taxisofőr hívására a kiérkező rendőrök a szállodában meg is találták a vádlottat, akit tulajdon elleni szabálysértés miatt intézkedés alá vontak. A fiatalember semmilyen személyi okmányt nem tartott magánál, a rendőröknek viszont más, egy létező személy adatait adta meg sajátjaként. Ám csakhamar fény derült az igazoltatott férfi valódi személyazonosságára.

A Szolnoki Járásbíróság a vádlottat egy év és tíz hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte. A döntés ellen az ügyészség csupán annak megállapítására jelentett be fellebbezést, hogy a vádlott pártfogó felügyelet alatt álljon-e a felfüggesztés hatálya alatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában