szégyenlista

2019.02.15. 10:25

Négy megyei adózó is tízmilliókkal tartozik a NAV-nak

Hetvenkilenc adózónál állapított meg jelentős összegű adóhiányt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a tavalyi negyedik negyedévre vonatkozóan. Ezúttal négy Jász-Nagykun-Szolnok megyei személy is felkerült a büszkeségre nem túl sok okot adó lajstromra. 

Szoljon.hu

A nemrég nyilvánosságra hozott országos lista ötvenkettedik helyén szereplő szolnoki férfitől összesen mintegy százkilencvenöt millió forintot vár hiába a NAV – hatvannégymilliós adóhiányt állapítottak meg nála, amihez hozzácsapnak még potom százharmincegymilliós jogkövetkezményt, azaz büntetést.

A „szégyenlista” ötvenhatodik pozíciójában szerepel egy jászberényi férfi, akitől összesen százharmincnégymillió forintot szeretnének behajtani. Szintén a listán található még egy kenderesi (negyvenhatmillió forintos követelés) és egy kunmadarasi (harminckétmillió forint) adózó is.

Az adatsor élmezőnyétől azonban ezekkel az adóhiányokkal messze elmaradnak a megyei szereplők. A listát ugyanis olyan budapesti cég vezeti, melynek vezetőitől összesen több mint egymilliárd forintot remél az adóhatóság.

A NAV negyedévente teszi közzé ezt a listáját. Azok kerülnek fel rá, akiknél az előző negyedévben jogerősen tízmillió forintot (cégeknél százmilliót)meghaladó adóhiányt állapítottak meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában