SZOLNOK

2019.03.23. 14:30

A városrész fejlesztései milliárdos nagyságrendre tehetők

Lakossági fórumnak adott otthont péntek este a Ruhaipari Középiskola épülete. Az eseményen Szalay Ferenc polgármester és dr. Tóta Áron önkormányzati képviselő foglalta össze a Tallinn városrész és környékének fejlesztéseit.

Hartai Gergely

– Szolnokon a legnagyobb fejlesztési terület pillanatnyilag ez a térség. Hiszen ha elindulunk a Gutenberg tér felől, az látszik, hogy heteken belül várható a vártemplom felújítása, és a templom melletti parókia újjáépítése – taglalta a városvezető.

Majd kiemelte, a Művésztelepen is zajlanak a munkálatok. Beljebb haladva pedig a tüdőkórház területét sikerül majd rendbe tenni.

– Egy átlátható, világos, és sok gyepszőnyeggel borított park áll majd itt, ahol futópálya, egy nagy játszótér és sportlétesítmények kapnak helyet. Emellett egy igényesen kialakított kerítés határolhatja a területet – ígérte mondandójában a Szalay Ferenc.

Az eseményen elhangzott, a városrész fejlesztései milliárdos nagyságrendre tehetők. Csak a Művésztelep rendbe tételére ugyanis 4,5 milliárd forint, a vártemplom felújítására mintegy háromszáz millió forint, a Puskás Tivadar út burkolására pedig csaknem nyolcvan millió forint jut.

Dr. Tóta Áron ezután az egyes utcákban folyó munkálatokról számolt be. A Hóvirág úton például járdaépítés, míg a Pálma utcában árokrendezés ment végbe.

A képviselő arra hívta fel a figyelmet, hogy a térségben gondot jelent az illegális hulladéklerakás. Mint mondta, a legtöbb szemetet – azaz havonta tíz-tizenöt köbmétert – az Üteg utcából visznek el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában