JÁSZJÁKÓHALMA

2019.03.03. 10:30

Görhekészítésben mérték össze tudásukat

A Horváth Péter Honismereti Szakkör szombaton rendezte meg a farsangi népi ételek versenyét.

Illés Anita

Már több mint három évtizede ilyenkor minden évben különböző jászsági népi ételeket mutatnak be. Idén görhekészítésben mérték össze tudásukat a résztvevők.

A görhe régen mindennapos ételnek számított a térségben. Az elkészített gasztronómiai finomságokat ezúttal is zsűri értékelte, melynek elnöke Molnárné Fülöp Ibolya cukrász volt.

Fodor István Ferenc a Horváth Péter Honismereti Szakkör elnöke az eredményekkel kapcsolatban elmondta, ebben az évben a zsűri értékelése alapján aranygörhés lett Pusztai Lászlóné, ezüstgörhés Forgács András, bronzgörhés Nagy Dezsőné lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában