CSATASZÖG

2019.03.12. 10:30

Szemetet szedőkre hívták a rendőröket

A kis falu nem csatlakozott a TeSzedd! akcióhoz, de saját kezdeményezésben a közfoglalkoztatottakkal jelentős szemétmennyiséget gyűjtöttek be a héten a külterületről – tájékoztatta hírportálunkat Oravecz Zsuzsanna Éva polgármester.

Kovács Berta

Elmondta, huszonhárom éve lakik a faluban, de ezalatt hasonló nagyságrendű akció még nem volt.

A település közigazgatási területén – Dobapusztától a Nagykörűnél lévő kereszteződésig –, a 3224-es út mellől takarították össze az eldobált, árokba hajigált mindenféle szemetet.

Találtak a kidobott hűtőtől, televíziótól kezdve a kerékgumiig, műanyag autóalkatrészekig mindenféle hulladékot, rengeteg üveget, sörös és üdítős dobozt, papírhulladékot, sőt, még zsákba tett döglött állatot is.

Kétszázötven zsákot töltöttek meg, melyeket Nagykörű felé gyűjtöttek egy halomba.

A történet pikantériája – mint a polgármester elmesélte –, hogy valaki, látván ténykedésüket, arról tett bejelentést a rendőrségen, hogy épp lerakják a hulladékot. De mivel előző nap történt konzultáció a körzeti megbízottal, nem kellett magyarázkodniuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában