GALÉRIÁVAL

2019.03.20. 11:28

TeSzedd!: közel ötszázan gyűjtöttek szemetet Abádszalókon

A megye több településéhez hasonlóan, Abádszalók is kivette a részét az idei TeSzedd akcióból. Március 19-én reggel a városháza előtt gyülekeztek a lelkes önkéntesek. Egy nap alatt szinte az egész várost megtisztították.

Ujvári László

Piroska Miklós a megyei közgyűlés, valamint a térségi fejlesztési tanács elnöke és Balogh Gyula polgármester köszöntötte a megjelenteket. Rövid útbaigazítást követően egyszerre több helyszínen zajlott az önkéntes szemétgyűjtés.

– Abádszalókon már hosszú évek óta a figyelem középpontjában van, hogy köztereink és parkjaink tiszták, rendezettek legyenek. Mint turisztikailag frekventált település ez közös érdekünk – kezdte Balogh Gyula.

A kisváros már a kezdetektől fogva részt vesz a TeSzedd mozgalomban. Mind az iskolában, mind a város óvodáiban nagy hangsúlyt kap a környezettudatosság az oktató-nevelő munka során.

– A mai nap egy fontos üzenet a fiatal generációk felé, hogy őrizzük meg környezetünket, vigyázzunk a Tisza-tóra, mely kiemelt természeti értéke megyénknek – vélekedett hírportálunknak Piroska Miklós.

Elmondása szerint, pozitív tapasztalatokkal gazdagodott. Az elmúlt öt évben jó irányba sikerült elmozdulni, érezhetően javult az emberek hozzáállása. Kevesebbet szemetelnek, évről évre tisztább a város és a környezete.

Kedden az egész nap a TeSzedd-ről szólt Abádszalókon, közel ötszázan vettek részt a szemétgyűjtésben. Délelőtt körülbelül százötven önkéntes tisztította meg a sportpályát, valamint a Tisza-tó Strand területét. Délután pedig háromszáz iskolás lepte el hasonló célból a belvárost.

Az önkormányzat, a közfoglalkoztatottak és az iskolások mellett, vállalkozók és civilek is gumikesztyűt húztak és zsákot ragadtak. Idén a Természet Operaháza Tisza-tavi Fesztivál csapata is csatlakozott az abádszalóki önkéntesekhez.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában