Szolnok

2019.03.12. 19:56

Több mint félmillió forintos adományt kapott a Hetényi

Tavaly év végén jelent meg dr. Kovács Gyuláné és Békési István Alcsiszigetet bemutató könyve, Történelmi séta az Alcsi-Holt-Tisza mentén címmel. A január második felében tartott bemutatón, majd az azt követő időszakban a kötetből összesen ötszázötvenezer forint gyűlt össze.

Molnár-Révész Erika

Az adományozó, dr. Kovács Gyuláné (balra) adta át az új műszert a kórház főigazgatójának.

Fotó: Csabai István

– Úgy döntöttünk, hogy teljes egészében a kórháznak ajánljuk fel ezt az összeget. A könyvnek nem szabtunk árat, mindenki annyit ajánlott fel érte, amennyit gondolt, így gyűlt össze ez az adomány.

– Már a könyv megjelenése is jó példa arra, hogy nagy az emberekben az összefogás, ha látják a célját, értelmét, hiszen már amikor készült is, hatalmas érdeklődés övezte – mondta dr. Kovács Gyuláné az eszköz átadásakor a Hetényi Géza Kórházban.

Az adományból egy infúziós pumpát és hét gurulós infúziós állványt tudott beszerezni a kórház.

– Az új infúziós pumpa már ma munkába áll a neurológiai osztályon. A pontos gyógyszeradagolást biztosítja, mivel ezzel az eszközzel a hatóanyag-bevitel kiválóan szabályozható.

— Decemberben is volt egy jótékonysági rendezvény, a megyei önkormányzat és a kormányhivatal segítségével vehettünk egy ugyanilyen készüléket, így ez a neurológiai osztályon már a második, újonnan beszerzett eszköz.

— A kórházban összesen körülbelül száz ilyen műszer áll rendelkezésünkre, ami megkönnyíti a dolgozóink munkáját, és segíti a betegeink gyógyulását – hangsúlyozta dr. Bene Ildikó, a Hetényi Géza megyei kórház főigazgatója.

Az adományozó, dr. Kovács Gyuláné (balra) adta át az új műszert a kórház főigazgatójának.
Fotó: Csabai István

A könyvnek várhatóan áprilisban lesz még egy bemutatója, az ott összegyűlt adományokat a szerzők a mentőszolgálatnak ajánlják fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában