Szolnok

2019.04.01. 10:30

A helyi kistermelők munkáját segíti a szandaszőlősi raktár

Ingyenes tárolási lehetőséget biztosít a kistermelőknek a szandaszőlősi telephelyén felújított raktárépületében a „Munkalehetőség a Jövőért” Szolnok Nonprofit Kft.

Pákainé Pusztai Nóra

Tájékoztatót tartottak az új lehetőségekről.

Fotó: Csabai István

A „Színt adunk a helyi termékekhez – Helyi termelői szín kialakítása” elnevezésű fejlesztés százharmincmillió forintból jött létre a cég Kiss János úti telepén.

Az átadóünnepségen Szalay Ferenc polgármester kiemelte, a városban egyedülálló ez a beruházás, ami a helyi kistermelők munkáját segíti. A polgármester beszédében elmondta, hogy az épület nemcsak hűtéshez és raktározáshoz biztosít teret, hanem lehetőséget ad a gazdáknak az együttműködésre is.

A létesítményben hűtött és nem hűtött tárolók közül is választhatnak a kistermelők, így biztosítva a termékek hosszabb eltarthatóságát és a kiegyenlítettebb kínálati folyamatot, ami hosszú távon új munkahelyeket teremthet a városban.

– A raktározás mellett szortírozáshoz, méréshez és csomagoláshoz is vásároltunk berendezéseket – mondta az átadáson Fodor György, a cég vezetője, aki azt is hozzátette, hogy az épület tetejére napelemet telepítettek, ami nemcsak környezetkímélő megoldás, de várhatóan fedezi majd a hűtéshez szükséges energiát, ezért lehet a tárolás ingyenes.

Tájékoztatót tartottak az új lehetőségekről.
Fotó: Csabai István

A mosás és a csomagolás során felmerülő költségek viszont a kistermelőt terhelik majd. Fodor György beszédében kiemelte, már most nagy az érdeklődés a csarnok iránt.

Az átadóünnepségen a Bereczki Máté Gazdakör tagjai is részt vettek és bejárták az épületet, de a komplex szolgáltatásnak teret adó létesítményt akár magánszemélyek is felkereshetik, ha van kertjük és szívesen igénybe vennék akár a hűtött vagy nem hűtött tárolást. A használati feltételeket szerződésben rögzítik majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában