szakma sztár

2019.04.02. 06:56

A szakma legjobbjai között a kunhegyesi Sáfrán Péter

Harmadik helyen végzett a Szakma Sztár Fesztivál idei döntőjében a Nagy László Gimnázium, Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium egyik diákja, Sáfrán Péter, aki épület- és szerkezetlakatosnak tanul.

Ujvári László

Sáfrán Péter harmadik lett a Szakma Sztár Fesztivál országos döntőjében

Fotó: Ujvári László

A verseny többlépcsős volt: először egy szolnoki írásbeli vizsgát kellett megírni, melyen kiválasztották, kik juthatnak a középdöntőbe – megyénkből ez egyedül neki sikerült.

A következő kihívás már kifejezetten gyakorlati jellegű volt, ezután csupán hatan maradtak. Az országos döntőt Esztergomban rendezték, ahol a tanulók gyakorlati és szóbeli vizsgát is tettek.

– Nem számítottam rá, hogy idáig el fogok jutni. Persze, bíztam benne, de nem fűztem hozzá nagy reményeket – árulta el hírportálunknak Péter, aki egy bakot készített, amire összesen két napja volt.

De ez nem jelentett számára akadályt, ami tanárai – Bencsik János és Ulviczky László – érdeme is, akik az elméleti és gyakorlati felkészülésben segítették. Tanárai szerint a fiatal jó esélyekkel indult a versenyen. Szakmájában a legjobb tanulók közé tartozik, pontosan tudták, mire képes.

Sáfrán Péter harmadik lett a Szakma Sztár Fesztivál országos döntőjében
Fotó: Ujvári László

– Nem tudnék mást csinálni, egyszerűen imádom ezt a szakmát – jelentette ki határozottan a karcagi születésű fiatal.

Tizenhét esztendős, így most harmadéves, ami egyúttal azt is jelenti, hogy végzős. Eredményei miatt neki már nem kell szakmunkásvizsgát tennie, hiszen teljesítette a feltételeket.

Szeretné elvégezni jövőre a hegesztőképzést is, majd a tapasztalatszerzés következik. Tervei között szerepel, hogy egyszer fémipari vállalkozást indítson.

A Szakma Sztár Fesztivált, más néven Szakma Kiváló Tanulója Versenyt minden évben megrendezik. A kunhegyesi Nagy László középiskola diákjai számos alkalommal vettek részt a kiíráson.

Már korábban is szép eredményeket könyvelhettek el, de Sáfrán Péter idei teljesítménye az eddigi legjobb.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában