Törvényszék

2019.04.03. 15:30

Fél év fogházat kapott az ittas sofőr

A Szolnoki Törvényszék másodfokon fél év fogházra súlyosította annak a férfinak a büntetését, aki 2018. január 6-án hajnali három óra körül Szolnokon, a Thököly úton úgy közlekedett személygépkocsijával, hogy a szervezetében 1,58 gramm/liter véralkohol koncentráció előidézésérealkalmas szeszesital fogyasztásából származó alkohol volt, ami több mint a háromszorosa az ittasság alsó határának.

Szoljon.hu

Az ügyben 2018. március 26-án emelt vádat a Szolnoki Járási és Nyomozó Ügyészség. A Szolnoki Járásbíróság pedig fél évvel később, 2018. október 17-én ítéletet hozott. A férfit ittas járművezetés vétsége miatt 280 óra közérdekű munkára ítélte, és 5 évre eltiltotta a közúti járművezetéstől.

Az ügyész kevesellte, a vádlott és védője pedig sokallta a kiszabott büntetést, ezért mindannyian fellebbeztek az ítélet ellen, így az ügy másodfokon, a Szolnoki Törvényszéken folytatódott, ahol nemrég jogerősen befejeződött.

A törvényszék a 2019. március 13-án meghozott másodfokú döntésében az elsőfokú bíróság ítéletét törvényesnek és megalapozottnak találta, a kiszabott büntetést azonban maga is enyhének tartotta, ezért közérdekű munka helyett 6 hónap fogházra ítélte, és az 5 év járművezetéstől eltiltás mellett 1 évre a közügyektől is eltiltotta a férfit – közölte hírportálunkkal a Szolnoki Törvényszék Sajtóosztálya.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában