JÁSZJÁKÓHALMA

2019.04.15. 18:45

Hatvanan jelentkeztek a megyei versenyre

A magyar költészet napja alkalmából rendezték meg a IV. „Jász-Nagykun” megyei versmondó versenyt a községháza házasságkötő termében.

Illés Anita

Idén is sok versenyző szavalta el kedvenc költeményét a megméretésen

Fotó: Illés Anita

A versenyt még 2016-ban indította el Jászdózsán a kezdeményezés megálmodója, Baranyiné Csomor Katalin könyvtáros-művelődésszervező.

A rendezvény célja, hogy erősítsék a Jászság és a Kunság összetartozását, és betekinthessenek a magyar irodalom remek alkotásaiba. A negyedik versmondó versenyt Terjéki Tünde polgármester nyitotta meg, aki köszöntőjében egyik legnagyobb költőnk, József Attila életművét méltatta.

Évről évre egyre több verskedvelő érzi úgy, hogy próbára teszi tudását, és jelentkezik a megmérettetésre. Idén hatvan versenyző szavalta el kedvenc költeményét.

Idén is sok versenyző szavalta el kedvenc költeményét a megméretésen
Fotó: Illés Anita

A Jászságon kívül a megye más településeiről, így például Karcagról, Törökszentmiklósról, Szolnokról és Tiszaderzsről is érkeztek verskedvelők. Négy kategóriában – általános iskola felső tagozat (5–6; 7–8. osztály), középiskolások, felnőtt korosztály és szépkorúak (70 év felett) – hirdették meg a versenyt. A legtöbben az ötödikes, hatodikos korcsoportban szavaltak.

Színvonalas előadásokban idézték többek között Ady Endre, József Attila, Wass Albert, Varró Dániel műveit. A versmondókat Molnár Nikolett, a Szolnoki Szigligeti Színház Jászai Mari-, Mensáros- és Junior Prima díjas művésze, Csintalan Dóra, a Jászapáti Városi Könyvtár könyvtárosa és Simó Lászlóné dr. Béres Bernadett, az irodalom- és kultúra tudományok doktora zsűrizte.

Minden kategóriában díjazták a versmondókat, és különdíjat is kiosztottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában