GALÉRIÁVAL

2019.04.16. 13:55

Ismét Nagykörűben portyáztak a cserkészek

Cserkészportya helyszíne volt az ország cseresznyésfaluja a közelmúltban. A Tisza-parti települést a szolnoki 196. Damjanich János, valamit a rákóczifalvai 1811. Fekete István cserkészcsapat választotta tavaszi portyája helyszínéül. S már nem először...

Rimóczi Ágnes

A résztvevők sok időt töltöttek együtt, és új élményekkel gazdagodtak Nagykörűben.

Forrás: Beküldött fotó

Néhány évvel ezelőtt már jártak a községben hasonló céllal, akkor megkedvelték a települést, így most visszatértek. Ezúttal nemcsak a cseresznyésfalu szépségeivel, hanem néhány helyi, a cserkészet iránt érdeklődő fiatallal is megismerkedtek a portyázók.

– Az idei portya célja a kö­zelmúltban belépő csapattagok megismerése, valamint az alakulóban lévő nagykörűi csapat támogatása volt – foglalták össze e tavaszi cserkésztalálkozót röviden a résztvevők.

– Igaz, csak pár órácskát töltöttek velünk, mi ez idő alatt igyekeztünk minél több oldalról megmutatni nekik a cserkészetet és a csapatunkat – tették hozzá.

A mintegy negyvenfős „alakulat” jó hangulatú és hasznos napokat töltött Nagykörűben. A portya célja megvalósult, a résztvevők minőségi időt töltöttek együtt, és új élményekkel gazdagodtak a gyerekek. Egy egész délelőttöt játékokkal töltöttek és túráztak, délután pedig a nagykörűi gyerekekkel együtt jártak be egy kihívásokkal és kalandokkal teli ösvényt.

Minden este volt tábortűz, amit körbeültek, játszottak, népdalokat énekeltek, és volt, hogy az őrsök tábortűzi műsorral készültek a többiek szórakoztatására. A tábort rengeteg cserkészjátékkal és programmal szőtték át, amelyek sorát az utolsó napon egy mise zárta.

A résztvevők sok időt töltöttek együtt, és új élményekkel gazdagodtak Nagykörűben.
Fotó: Beküldött fotó

Saját csapatot állítana fel a település

„Légy résen!” – hangzik fel egyre gyakrabban Nagykörűben e 110 éves cserkészköszöntés. A Magyar Cserkészszövetség és a helyi Petrovay György Katolikus Általános Iskola szervezésében a cseresznyésfaluban rendezték meg tavaly nyáron a XXIX. Regöscserkész-tábort. Hazánkban a regöscserkészet a legjelentősebb taglétszámú közösség, amely a népi kultúra megélését tűzte ki célul.

A cserkészetnek, mint e száz éve született ifjúsági szerveződésnek az alapvető célja hozzájárulni a fiatalok fejlődéséhez fizikai, szellemi, társadalmi és lelki képességeik teljes kifejlesztésében. Nagykörűben nem titkolt cél ma már, hogy létrehozzanak e piciny Tisza-parti településen egy cserkészcsapatot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában