GALÉRIÁVAL

2019.04.11. 14:42

Még a határon túlról is érkeztek irodalmi művek a pályázatra

Minden eddiginél több alkotás érkezett idén a Fények Vakondja elnevezésű pályázatra, melynek eredményét szerdán hirdették ki a Verseghy Ferenc Könyvtárban.

Kovács Berta

A csütörtöki rendezvényen a látássérültekből álló Landini együttes is vendégszerepelt.

Fotó: Csabai István

A Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete immár nyolcadik alkalommal hirdette meg nem csak látássérült amatőr alkotók körében irodalmi pályázatát. Ezúttal „a tükör témájában, de semmiképp sem tükörírásban alkotott műveket” kértek a jelentkezőktől. A felhívásra idén is az egész ország területéről, sőt, határon túlról is érkeztek be jeligével ellátott írások. Egy pályázó külön-külön jeligével ellátva több művet is versenyeztethetett. Összesen nyolcvanöt pályamunka érkezett be.

A műveket háromtagú zsűri bírálta el: az önálló kötetekkel is rendelkező dr. Berényi Imréné, az aktív korában lapot szerkesztő Szabóné Kovács Rózsa és Hajdúné Árkosi Erika könyvtáros. A nyertesek személyéről ezúttal az egyesület költészet napi rendezvényén hullt le a lepel. Legjobbnak Vígh Erika művét ítélték a bírák, a második és harmadik helyezett pályamű pedig Bagolyné Szűcs Andrea tollából született.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában