galériával

2019.04.28. 13:15

„Sportos” fejlesztések zajlanak a szolnoki piros iskolában

Két jelentős, társasági adóból és önerőből megvalósuló beruházással válik teljessé a Széchenyi körúti Általános Iskola felújítása. Az ott zajló munkálatokat a közelmúltban megtekintette Szalay Ferenc polgármester, valamint a városrész önkormányzati képviselői, Tasnádi Zoltán, Kormosné Szombati Márta, valamint Rehó János is.

Munkatársunktól

A tornaterem padlózatát az alapoktól a borításig kicserélik

Fotó: Csabai István

Jelenleg a tornateremben dolgozik a kivitelező vállalkozó, a teremben korszerű, izületkímélőbb sportpadlóra cserélik a régit, valamint új kosárlabdapalánkokat is vásárolnak. A pálya új vonalazást is kap, s kisebb javításokat is elvégeznek a teremben. Ennek a beruházásnak a költsége palánkokkal együtt mintegy 30 millió forint.

– A másik beruházás a nyáron készülhet el, az intézmény sportudvarát modernizálja a város és a Sportcentrum – mondta Szalay Ferenc polgármester. – A mostani aszfaltos focipálya új gumiborítást kap, körülötte háromsávos, nyolcvan méter hosszú futópálya lesz, valamint távolugrógödör.

A tornaterem padlózatát az alapoktól a borításig kicserélik
Fotó: Csabai István

– A pályán két kézilabdakapu, valamint keretbe két kosárpálya lesz négy palánkkal. A pálya körül labdafogó háló épül, ennek a beruházásnak a teljes összege eléri a hatvanmillió forintot.

Tasnádi Zoltán szerint is nagyon fontos és igen hasznos beruházás végére tudnak hamarosan pontot tenni:

– Amint látható, az intézmény gyakorlatilag teljes egészében megújult, az önkormányzat sikeres pályázatával az energetikai felújítást végezték el a szakemberek, aminek köszönhetően a külső homlokzat új szigetelést kapott, a nyílászárókat kicserélték.

– Még belül is ki tudtuk festetni a tantermeket, kicserélhettük a padlóburkolatok egy jelentős részét. Így együttesen félmilliárd forintból teljes egészében modernizálni tudtuk az iskolát, ami nagy eredmény a városrészünknek és persze az egész városnak – tette hozzá a képviselő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában