KŐRÖSTETÉTLEN

2019.04.15. 12:30

Tovább bővítenék a tetétleni kondiparkot

A település önkormányzata a közelmúltban jelentette be, hogy kihasználná a falu közepén elhelyezkedő üres területet, s azon egy nagy kiterjedésű szabadidőparkot hozna létre. A helyszínen elkészült már a kondipark, mely továbbra is nagy népszerűségnek örvend a lakók körében.

Hartai Gergely

A meglévő sporteszközöket mutatja Pásztor Imre polgármester

Fotó: Hartai Gergely

– Az iskolások például itt tartják a testnevelésórákat, a minap pedig nyolcan használták az itteni eszközöket – ecsetelte a község polgármestere.

Pásztor Imre hangsúlyozta, több hasonló szabadidős létesítményt is terveznek a közelben. A legfőbb látványosság pedig egy csónakázótó lenne.

– Ennek kapcsán nemrég tárgyaltunk is a Kötivíziggel, s ígéretet kaptunk arra, hogy a tó létrejöttéhez nélkülözhetetlen zsilip megvalósulhat – tette hozzá a településvezető. Majd hangsúlyozta, hogy a szerkezet akár már a jövő évben megépülhet.

A meglévő sporteszközöket mutatja Pásztor Imre polgármester
Fotó: Hartai Gergely

A hivatal ezután pályázati forrásból szeretne támogatást kapni a Gerje kiszélesítésére, és egy nagyobb kiterjedésű vízfelület kialakítására.

Pásztor Imre úgy véli, a terület szakszerű kialakítása a talajvíz megtartásához és a láposodás megakadályozásához is nagyban hozzájárulhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában