JÁSZÁROKSZÁLLÁS

2019.04.26. 09:30

Újabb nosztalgiakút készül a városban

Újabb nosztalgiakutat fúrnak a városban, ami egészséges, természetes, ásványi anyagokban gazdag, vegyszermentes és jó minőségű ivóvizet ad térítésmentesen a helyieknek.

Illés Anita

Ezúttal a Thill Bernát úton épülhet meg az ivóvízforrás, ami már a negyedik lesz a településen. Az új kút a tervek szerint július elejére készül majd el. A környezetét is rendezik, padokat helyeznek ki a környékére.

Mindegyik kútnak más az ásványianyag-összetétele, ezért érdemes a vizüket megkóstolni. Mint azt korábban megírtuk, a harmadik nosztalgiakutat néhány hónappal ezelőtt adták át a Széchenyi úton.

Ehhez hasonlóan a Thill Bernát úti kút sem lesz folyamatos működésű, a szivattyú indítását mozgásérzékelő végzi, aminek hatókörébe érve néhány másodperc múlva kezd el folyni a víz. A terület elhagyását követően pedig automatikusan leáll.

Ezzel a működtetéssel takarékoskodni szeretnének a vízzel, ami ugyan nem is árt, mert az új kút fúrásakor kétszáz méter mélyen találtak vizet, míg korábban hatvan-hetven méteren már leltek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában