JÁSZKUNSÁG

2019.05.29. 11:00

Az összes vízügyi mérőműszer jól működött az ellenőrzésen

Az utóbbi évtizedekben óriásit fejlődött a vízrajzi méréstechnika, a folyók vízállásainak és vízhozamainak pontos mérése.

A mérőműszerek kalibrációját az Országos Vízügyi Főigazgatóság irányításával kétévente a műszerek összemérése biztosítja, ami országos szintű vízhozammérő gyakorlat keretében történik. Az eseményt idén május 21–23. között – a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság szervezésében – Gyulán, a Fehér-Körös középső szakaszán tartották.

A gyakorlaton az ország 12 vízügyi igazgatóságának vízrajzi mérőcsoportjai (a KÖTIVÍZIG-től Falusi Csaba, Gacsal Bence, Luzsányi Endre és Tóth Péter), a Nemzeti Közszolgálati Egyetem bajai munkatársai, valamint Romániából a Nagyváradi Vízügyi Igazgatóság kollégái vettek részt. A szakmai eseményen országosan 50 – úgynevezett ADCP elven működő – vízhozammérő műszer összemérésére került sor.

Az eredmények összevetését követően megállapították, hogy mindegyik műszer megfelelt a megengedett öt százalékos mérési hibahatárnak, tájékoztatott a KÖTIVÍZIG.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában