TISZAFÖLDVÁR

2019.05.29. 06:45

Bringás ügyességi versenyt rendeztek a homoki iskolában

Közlekedésbiztonsági előadás-sorozatot tartottak májusban a helyi általános iskolák alsó tagozatos diákjainak – tudtuk meg Kecse Lászlótól, a Tiszaföldvár Városi Polgárőr Egyesület elnökétől, aki kiemelte, hogy idén közel négyszázötven gyermek sajátíthatta el a gyalogos és kerékpáros közlekedés szabályait.

P. Pusztai Nóra

Bójákkal körülhatárolt akadálypályát kellett teljesíteniük az iskola diákjainak – a leggyorsabbak ajándékot kaptak.

Fotó: P. P. N.

Az előadás-sorozat zárásaként a helyi polgárőr egyesület a könyvtárral közösen kerékpáros közlekedési versenyt is szervezett múlt héten a Homoki Általános Iskolában, ahol az alsó tagozatos tanulók elméleti kerékpáros KRESZ-tesztet töltöttek ki, majd az egyesület tagjai által kiépített akadálypályán a gyakorlati tudásukat is megmutathatták a gyerekek.

A tizenöt éves múltra visszatekintő rendezvényre idén hetvenöt kisdiák nevezett, közülük mindenki kisebb ajándékban részesült, a pályát leggyorsabban teljesítők különdíjat kaptak.

A szlalomfeladatok mellett bóják közötti elhaladás és kijelölt helyen kanyarodás is volt a feladatok között, a nagyobbaknak egy teniszlabdát is át kellett vinniük biciklizés közben egyik padról a másikra.

– Teljesíthető pályát építettünk, de a rangsorolás miatt szükséges némi nehezítés is – mondta Kecse László, aki hozzátette, hogy a városban rengeteg kerékpárt használnak, a megépített bicikliutak segítik a biztonságos közlekedést.

Bójákkal körülhatárolt akadálypályát kellett teljesíteniük az iskola diákjainak – a leggyorsabbak ajándékot kaptak.
Fotó: P. P. N.

– Észrevehető a haszon. Sok esetben a gyermekek jobban ismerik a szabályokat, mint a szüleik – emelte ki Zsigri Márta, az egyik szervező, aki hozzáfűzte, az elmúlt évek során közel tízezer kisgyermek vett részt az előadásosokon, ahol elsajátíthatták a közlekedés alapjait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában